Honderden tabletten rivierklei voor nieuw ritueel

,


Zondag is er in atelier TerrAzul in Wijchen een bijzondere klus geklaard: vrijwilligers van de Walk of Wisdom sneden een paar honderd tabletten rivierklei uit grote plakken, zetten er het logo van de Walk of Wisdom op en verpakten de tabletten in milieuvriendelijk folie.

Dat gebeurde onder leiding van keramist Ine van Gaalen van TerrAzul. Zij bedacht een nieuw ritueel voor pelgrims die de Walk of Wisdom gaan lopen. Wie start met de pelgrimsroute tijdens de maandelijkse vertrekceremonie, kan voortaan zo’n kleine tablet ongebakken rivierklei meekrijgen.

Hierop kan een voornemen voor een groene leefstijl gezet worden. De pelgrim laat de tablet vervolgens ergens op de route achter. De wens wordt zo aan de aarde ’teruggeven’, de klei kwam er immers vandaan. Filmer Leonie van den Schoor maakte een prachtig filmpje over Ine. Bekijk het hier.

Op 6 mei voor het eerst uitgedeeld

Ine had de grote brokken klei vlakbij haar huis opgegraven. Bijzonder om de klei te zien veranderen in mooi ingepakte tabletten! Ze gingen in een paar grote, zware (!) dozen bij Manja Bente, één van de initiatiefnemers van de Walk of Wisdom, achter op de fiets mee naar Nijmegen. De eerste vertrekceremonie waarbij ze uitgedeeld worden aan pelgrims die zich aangesproken voelen, is zondag 6 mei.