Het Weurtsche Straatje – enige wijziging nieuwe editie routegids

Weurtse
Het Weurtsche Straatje door Paul Smits (Historisch Besef Beuningen)

Onze nieuwe editie van de routegids is uit! Het is alweer de vijfde editie in vier jaar tijd en ditmaal in een record oplage van 2.000 stuks. Zijn de andere edities daarmee verouderd? Nee hoor, de route is vrijwel geheel hetzelfde gebleven. Met één kleine wijziging.

Het Weurtsche Straatje

Bij kaart 32 is parallel aan de dijk – waar de route overheen ging – een oud paadje ontsloten: het Weurtsche Straatje. Arbeiders uit Weurt gebruikten dit vroeger om naar de steenfabriek aan de Waal te lopen. De provincie Gelderland heeft het prachtige voetgangerspaadje weer toegankelijk gemaakt.

Pelgrims kunnen nu bij laag water blijven struinen vanaf Winssen op kaart 30 tot en met Weurt op kaart 32. Alleen voor je vogelringetje bij het Dijkmagazijn moet je even naar de dijk of je haalt het ringetje bij café het Centrum in Weurt.

Wanneer je over eerdere edities beschikt, kun je binnenkort ter plekke de markering volgen (wordt nog aangepast). Volg tot die tijd de struinroute die al met paaltjes staat aangegeven. Deze voert je vanzelf naar het Weurtsche Straatje. Een aanwinst voor de route.

Provincie Gelderland en Historisch Besef Beuningen: bedankt!

Meer informatie

http://www.historischbesefbeuningen.com/