Herfst in de Stevenskerk (en ander werk van Gerry Dobbelaer – t/m 22 sept)

Gerry Dobbelaer, herfst
Gerry Dobbelaer, herfst

De Gelderse kunstenares Gerry Dobbelaer schilderde voor ons getijdenboek Seizoenen van het Leven vier miniaturen van de verschillende seizoenen. De kunstenares werd onlangs 80 jaar. Tot en met 22 september is van haar hand een overzichtstentoonstelling te zien in de Nijmeegse Stevenskerk, ons begin- en eindpunt.

Wonderlijk: bij het ritueel ontwerp van de (niet uitgevoerde) voorloper van de Walk of Wisdom – Earth Pilgrimages, a road of passage to a sustainable future (2008) – zocht ik op internet naar een voor mijn gevoel bijpassend plaatje. Ik kende Gerry Dobbelaer helemaal niet, maar uit de vele afbeeldingen op internet koos ik intuïtief voor ‘de weg naar de stad’ van … Gerry Dobbelaer. Wel wonderlijk dat de uitgever járen later juist haar vier seizoenen selecteert ter verluchtiging van ons getijdenboek…

Tip dus voor als je in de kerk bent: bekijk de kleurige, waardige en toch ook dromerige panelen die daar nu hangen. Bij het beeld van ons symbool Pelgrim ligt een unieke uitgave van het getijdenboek, waarin de vier originele seizoenen van Gerry zijn gebonden. We hebben het boek opengeslagen bij het seizoen dat voor de deur staat: herfst.

Meer over de tentoonstelling: link
Meer over de populaire uitgave van het getijdenboek met vier reproducties van Gerry’s seizoenen: link (let op: nog minder dan 50 exemplaren te koop)

Naar de stad, Gerry Dobbelaer