Happinez oprichter Inez van Oord

Inez van Oord

Inez van OordInez van Oord, bedenker en eerste hoofdredacteur van het bekende tijdschrift Happinez is voorloper geworden van de Walk of Wisdom. 

In 2003 lanceerde ze een nieuw concept voor een tijdschrift dat aandacht voor spiritualiteit en zingeving wilde combineren met gevoel voor opmaak en uiterlijk. Ze bracht het tijdschrift op de markt zonder marktonderzoek of trendy focusgroepen, puur op een ‘goed gevoel.` Dat gevoel werd al snel bevestigd: Happinez groeide uit tot het grootste glossy tijdschrift van Nederland met een betaalde oplage van tegen de 200.000 stuks. 

Hoewel het blad ook kritiek krijgt vanwege de vele reclame voorziet het duidelijk in een behoefte.  Godsdienstsocioloog Erik Sengers: ‘Mensen ontdekken de keerzijde van individualisering en gaan op zoek naar mysterie en zingeving. Happinez is niet sektarisch en behandelt alles van christendom en boeddhisme tot new age.´ Wat in het blad verder opvalt, is de aandacht voor duurzaamheid en fair trade. 

Kortom, Inez van Oord is er met Happinez in geslaagd om in een diep materialistische tijd ruimte en aandacht te maken voor levensbeschouwing en dat verdient groot respect. Ze is in Nederland een belangrijk geluid voor het belang van andere waarden dan alleen succes, rijkdom of schoonheid. We zijn dan ook blij met de morele steun van de sympathieke en geïnspireerd daadkrachtige Inez van Oord en hopen dat veel van haar (voormalige) lezers in haar voetstappen zullen volgen. 

 Bronnen:

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/58601-het-succes-van-happinez-magazine-verklaard.html
http://www.weekbladpers.nl/web/Adverteren-1/Happinez-1/Het-blad.html