Kiemkracht – groepspelgrimage 2023 – verslag Manja

Onze groepspelgrimage 2023 stond in het teken van het thema “wat is jouw kiemkracht”. Mede coördinator Manja Bente begeleidde de zeer regenachtige tocht als vrijwilliger. Met de opbrengst financieren we een deel van ons nieuwe getijdenboek Op weg naar wijsheid.

Groepspelgrimage 2023

Groepspelgrimage 2023

Wat hebben we een mooie tocht gemaakt met elkaar: Peter, Mirjam B, Yvonne, Roy, Marlon, Mirjam N en ik. We hebben onze eigen kiemkracht onderzocht en zijn onderweg bezig geweest met de elementen aarde, vuur, water en lucht”. We liepen in stilte wat rust gaf om met onszelf bezig te zijn en ‘s avonds na aankomst deelden we onze ervaringen van de dag. We vormden samen een prachtige groep.

Mijn intentie bij de vertrekceremonie was “gaan in een flow” en zo is het ook gegaan. We hebben de regen getrotseerd, maar ook de zon omarmd die af en toe tevoorschijn kwam. We hebben geworsteld met regencape aan en uit, maar konden vaak ook ergens schuilen voor hevige regenbuien. Zelfs in een klein klein schuurtje van een huis waar Mirjam met grote overtuiging vertelde dat we er toch echt in pasten – en dat lukte! We hebben ons bezonnen, maar ook ontzettend veel gelachen.

Wat was de natuur mooi… De bossen door de regen zo groen, varens in volle ontplooiing in het Duitse Reichswald. De sint Jansberg in Mook met de beekjes en stromen als een sprookje. Door de regen waren grotendeels alleen wat zorgde voor stilte op deze anders populaire plek wat een bijzondere ervaring was.

Zo veel meer mooie dingen beleefd samen die we niet allemaal kunnen delen…………het was prachtig!

De overnachtingsplekken hebben ons heerlijk verzorgd met lekker eten, droge plekken om te slapen, zodat we niet in een tentje hoefden te liggen. We waren hier allemaal zo dankbaar voor..

Dankjewel: Sous Eglises voor het feestelijk ontbijt; wat leuk dat de gastvrouw op 88-jarige leeftijd dat nog steeds verzorgt. B&B bosrand voor de heerlijke maaltijden met bloemetjes erbij. Elizabeth en Rens van de Woeste Hoogte voor de mooie plek en de kachel die voor ons brandde toen we aankwamen. Machteld en Ronald van het tuinvogelreservaat in de Hatertse Vennen voor jullie groots ontvangst in de cottages en de verrukkelijke maaltijd. Karen en Pierre van minicamping Zus en Zus voor de droge slaapplek. Adelheid en Huub van de Tempelhof voor de slaapplek in hun huis. Het klooster in Velp.

Groepspelgrimage 2023

Dank ook aan Ad & Iny voor de berghut in Bergharen met de honesty bar waar we een heerlijk kopje thee konden maken. Het was een feest hoe iedereen ons pelgrims hielp bij deze tocht. Misschien wel dankzij de regen…

We zijn met zijn zevenen begonnen en allemaal weer aangekomen in de Stevenskerk te Nijmegen. Het was een
tocht om nooit te vergeten!!!

Manja

Ook een verslag of foto-reportage insturen? Welkom! Mail [email protected]