Goudreinet schrijft nieuw lied voor onze pelgrimstraditie

Wat leuk: we hebben een extra uitzwaailied voor onze vertrekceremonie voor pelgrims. Het is geschreven door Goudreinet, de alias van Janneke van Dijk.

Janneke van Dijk alias Goudreinet

Nieuwe muziek

De Walk of Wisdom bestaat als pelgrimstraditie pas acht jaar. Of we er over 100 jaar nog steeds zijn, hangt af van mensen die de tocht willen gaan of ondersteunen als vrijwilliger of donateur. Dat voelt op het moment goed: we werken met meer dan 60 vrijwilligers en vorig jaar kwamen bijna 3.000 pelgrims naar Nijmegen om de tocht te lopen.

Eén van onze vrijwilligers is Janneke van Dijk, alias Goudreinet. Janneke speelt een aantal keer per jaar op onze gratis vertrekceremonies voor pelgrims die we in de Nijmeegse Nicolaaskapel houden. Deze meer dan 1.000 jaar oude kapel ligt in het Valkhofpark en wordt dan ook wel Valkhofkapel genoemd. In de bijzondere, intieme kapel organiseren we elke derde zaterdag een gratis moment voor bezinning voor vertrekkende pelgrims.

Janneke maakt een paar keer per jaar voor de pelgrims muziek. Op onze uitnodiging schreef ze een eigen uitzwaailied, als alternatief voor het pelgrimslied van Mark Schilders (ga pelgrim, ga). In vertrekceremonies waar zij speelt, zingen we het lied een paar keer en zwaaien we de pelgrims ermee uit.

Pelgrimslied

Mijn voordeur heb ik dichtgedaan
mijn zorgen en verdriet, gegroet!
De wandelschoenen heb ik aan
Ik ga van huis met goede moed

Om nieuwe wegen in te slaan,
de wijde hemel tegemoet
om nieuwe wegen in te slaan,
de wijde hemel tegemoet

Goudreinet

Meer over Goudreinet

Ik was een paar weken geleden bij toeval bij een vertrekceremonie waar Janneke speelde en hoorde haar lied toen voor het eerst. De muziek zit nog steeds in mijn oren. Goed gedaan, Goudreinet! Bedankt voor je bijdrage aan onze beginnende pelgrimstraditie.

Meer over de muziek van Goudreinet, kijk op de website : https://www.goudreinet-liedjes.nl/