Landschapsbijdrage: €750,- voor jarige Stevenskerk

Stevenskerk 750
Stevenskerk bij zonsopgang

Landschapsbijdrage voor 750-jarige Stevenskerk

Wat is het leuk om gul te kunnen zijn: we hebben ons monumentale begin- en eindpunt de Stevenskerk in Nijmegen €750,- geschonken. De kerk bestaat dit jaar maar liefst 750 jaar.

We konden dit royale kado geven dankzij het geld dat we sparen van iedere inschrijving voor een startpakket: de landschapsbijdrage. Vorig jaar kwamen er meer dan 3.000 inschrijvingen als pelgrim, dus we konde0n dit jaar flink uitdelen aan natuur en cultuur aan de route. Het geld is daarmee een geschenk van alle pelgrims en wij geven het door.

750 jaar oude pelgrimstocht

Een van de vrijwilligers van de kerk – de filosoof Toine Janssen – organiseert speciaal voor de verjaardag van de kerk een pelgrimstocht van Keulen naar Nijmegen. In Keulen staat het graf van Albertus Magnus, die bij de geboorte van de kerk een belangrijke rol speelde en daarvoor een voetreis van Keulen naar Nijmegen maakte. De pelgrimstocht staat los van een religie.

Data: van 28 augustus t/m 6 september 2022.

“De tocht staat niet alleen in het teken van Albertus’ reis van 750 jaar geleden. Ook wordt stilgestaan bij het feit dat die reis in veel oudere dingen is ingebed: in de middeleeuwse bedevaarten, die weer langs Romeinse wegen en grenzen liepen, die weer de Rijn volgden, die weer langs het landschap van de stuwwallen kronkelde, die weer uit de IJstijden stammen, die weer het resultaat waren van klimaatveranderingen, die oeroude geologische processen weerspiegelden. Inbedding is de kerngedachte achter de Albertus-wandeling. De wandeling staat los van een specifiek geloof.”

De tocht wordt begeleid en de overnachtingen zijn geregeld. Meelopen of meer informatie over de Albertus-wandeling (28 aug- 6 september): https://www.stevenskerk.nl/over-ons/nieuws/albertus-wandeling-ter-gelegenheid-van-750-jaar-stevenskerk

Dankjewel aan kerk en alle vrijwilligers

Dankjewel Stevenskerk en alle vrijwilligers en medewerkers voor jullie geweldige gastvrijheid!