“Gelukkig, dacht ik, het komt nog goed met deze wereld” (pelgrim Jeanet Aartsen)

Jeanet Aartsen liep in juni de Walk of Wisdom en ontmoette een engel in een rood jurkje op haar pad. Die kwam haar op de scooter halen toen ze er helemaal doorheen zat.

Jeanet schreef een mooie tekst naar aanleiding van die ontmoeting. Die geldt meteen als mogelijke inzending voor het volgende pelgrimsgetijdenboek dat aan het ontstaan is. Bij routekaartje 6, aldus Jeanet.

Ze schreef nog meer bij haar inzending: “Ik vond de tocht een bijzondere ervaring. Het was die week bloedje heet. Ik had blaren en was na drie dagen helemaal stuk. Ik overwoog om te stoppen. Een medepelgrim die ik sprak, heeft me (zonder dat ze het wist) over mijn dode punt heen geholpen. Overal trof ik vriendelijke en hartelijke mensen. Ik heb mijn beeld over de mensheid na deze week echt moeten bijstellen. Gelukkig dacht ik, het komt nog goed met deze wereld. Zo veel vertrouwen ook!”

De tekst die ze schreef bij kaartje 6 heet ‘Engel’:

Engel

Het is avond.

Na een lange hete dag,

ben ik bij de Duivelsberg.

Het is laat, ik zit er doorheen.

Ik bel naar mijn slaapadres

dat ik later kom.

Een vriendelijke stem:

‘Heb je nog puf?’

‘Nou, om eerlijk te zijn niet’,

antwoord ik.

‘Dan kom ik je halen.

Je ziet me zo;

ik heb een rood jurkje aan.’

Even later komt ze eraan:

een engel in een rode jurkje

met witte stippen,

op een scooter.

Ik mag achterop.

Haar lange haren wapperen door mijn gezicht.

Ze stelt haar huis royaal open.

De volgende dag

brengt ze me weer naar de route.

Ik zwaai haar na,

de engel in het rode jurkje

met witte stippen.

Ik zal op mijn tocht nog meer engelen ontmoeten.

Hoe bijzonder!

Walk of Wisdom, 18-24 juni 2017

Pelgrims worden van harte uitgenodigd om teksten ter selectie in te zenden voor het nieuwe getijdenboek van de Walk of Wisdom. De teksten zijn steeds gelinkt aan één routekaartje naar keuze. Ze mogen maximaal 2/3 van een routekaart uit de gids of 220 woorden beslaan. Een voorbeeldpagina (met een tekst van Dineke de Velde Harsenhorst) is gratis verkrijgbaar in de Stevenskerk bij beheerder Rens. Deze voorbeeldpagina kan in de routegids geklikt worden.