Geestelijk verzorger en schrijver Marinus van den Berg

Marinus-van-den-Berg.jpg

Marinus van den BergGeestelijk verzorger en dichter/schrijver Marinus van den Berg is voorloper geworden van de Walk of Wisdom.

Marinus van den Berg is sinds 1998 werkzaam als geestelijk verzorger in een hospice te Rotterdam waar hij mensen van uiteenlopende culturele achtergrond begeleidt bij het stervensproces. Daarvoor was hij pastoraal vormingsmedewerker in Almelo.

Marinus van den Berg schreef tientallen boeken en dichtbundels over dood en rouwverwerking. De toon van zijn boeken is liefdevol, maar tegelijk ook eerlijk: hij wil de dood en de pijn bespreekbaar maken en niet verbloemen. Nationale bekendheid kreeg hij na de schokkende zelfdoding van een gepeste scholier in 2012 die een afscheidsbrief op het internet plaatste. Marinus van den Berg stond de ouders van de scholier bij en was hun woordvoerder in de media. Zijn waardige optreden was een welkom rustpunt in de turbulentie van alle aandacht.

Marinus van den Berg heeft voor ons getijden- en pelgrimsboek onder meer een gedicht geschreven en is zo symbolisch voorloper geworden van de route. “De dood hoort bij het leven” stelt Marinus. De vraag wat dit voor jou als mens betekent, is een belangrijke vraag om tijdens een pelgrimstocht bij `stil` te staan.

Enkele van zijn titels:

Meer informatie:

http://www.uitgeverijtenhave.nl/authors/index/details/id/20015

http://www.palliatievezorg.nl/page_1293.html