Gastvrouwen en gastmannen gezocht voor het pelgrimsklooster Emmaus in Velp

,

Pelgrims van de Walk of Wisdom hebben een aantal favoriete overnachtingsplekken op de route. En het Emmausklooster, het oudste Kapucijnenklooster in Nederland (uit 1645), in Velp bij Grave is er één van.

Woon je dichtbij dat klooster? Of heb je zin om daar eens wat langer te verblijven en mee te werken als vrijwilliger: het klooster zoekt gastvrouwen en gastmannen. 


De oproep van Stichting Avant Spirit (de gebruiker van het klooster):
‘Wij zoeken mensen die meerdaags beschikbaar zijn. Wij bieden onderdak en maaltijden. Bekijk onze website voor meer informatie www.avantspirit.nl of www.emmausklooster.nl.

Ons klooster ligt aan de route van de Walk of Wisdom. In het klooster kun je tijdens je tocht overnachten maar we ontvangen ook mensen voor bijvoorbeeld een retraite, het schrijven van een boek, fietsers of gasten aan een programma-activiteit.

Soms komen mensen echt voor hun rust maar eten ze wel in de gezamenlijke Refter. Anderen vinden het prettig om hun verhalen te delen.  We vinden het fijn als je als gastvrouw of gastman een luisterend oor hebt, gastvrij en pro-actief bent. Het ontvangen van de gasten en meehelpen  in de keuken, en het dekken en afruimen van de tafels en (samen) afwassen zijn de voornaamste taken.  Samen houden we het klooster netjes.

Het ritme van het klooster is daarbij een mooi gegeven. Op vaste tijden zijn er meditaties opgevolgd door een maaltijd. Je kunt genieten van het  prachtige klooster met zijn bijzondere tuin en daarbij verschillende mensen ontmoeten. Een inspirerende plek.

Interesse?
Stuur een mail naar [email protected]. Francis en Mark ontvangen je graag voor een kennismaking!’