Freelance vacature: mede coördinator (1-1,5 dag per week) INGEVULD

Manja Bente en Damiaan Messing, pioniers van de Walk of Wisdom
Manja Bente en Damiaan Messing, pioniers van de Walk of Wisdom

Welke praktische idealist (v/m) wil meehelpen om het beginnend succes van een jonge pelgrimsroute uit te bouwen?

Stichting Walk of Wisdom wil de wijsheid bevorderen met een pelgrimsroute van een week lopen door divers landschap met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. De route staat los van een religie en gaat uit van de verbondenheid tussen mensen en de natuur.

We zoeken een ondernemende mede coördinator die helpt om de route en het achterliggende gedachtegoed verder op de kaart te zetten.

Functieomschrijving mede coördinator

Pelgrimeren naar duurzaamheid
Zwerfafval opruimactie Walk of Wisdom Hatertse Vennen, Marja Hakkoer

De Walk of Wisdom is vanuit idealisme ontstaan en we willen het werk zoveel mogelijk door vrijwilligers laten doen om ons idealistische karakter te behouden en niet afhankelijk te worden van fondsen. Twee coördinatoren zorgen voor 1 tot 1,5 dag per week voor de continuïteit en bezieling van de stichting. Dankzij inschrijfgelden en donaties zijn we in staat hen een vergoeding te betalen.

Het werk voor de stichting bestaat uit een aantal taakgebieden waarvoor vrijwilligers eigenaarschap nemen op basis van duidelijk omschreven taakbeschrijvingen en resultaten. Met de andere coördinator is het je taak de vrijwilligers te motiveren en waar nodig te ondersteunen of richting te geven en zorg je voor samenhang. De stichting is nog jong en je hebt veel ruimte om de ontwikkeling mee vorm te geven.

Zie het niet als een baan, maar als een stuk bezieling waarvoor je wat betaald krijgt naast bijvoorbeeld andere werkzaamheden.

De taken

 • Gezamenlijke leiding van de stichting met de andere coördinator (+- 35 vrijwilligers),
 • Vertegenwoordiging naar buiten (samen met andere coördinator),
 • Verantwoording naar de Raad van Toezicht.
Heerlijkheid Beek, de Elyzeese Velden
Pelgrimsroute Walk of Wisdom, Heerlijkheid Beek, de Elyzeese Velden

Tijdsbesteding: 8- 12 uur per week.

Wat vragen we

Als mede coördinator:

 • Ben je geïnspireerd door dezelfde waarden als de Walk of Wisdom,
 • Kun je vrijwilligers enthousiasmeren en weet je goed te delegeren, terwijl je waar nodig met plezier een keer zelf uitvoert of bijspringt,
 • Ben je sterk in netwerken en het zien van nieuwe kansen voor de Walk of Wisdom in binnen – en mogelijk ook buitenland,
 • Kun je bestuursstukken schrijven t.b.v. verantwoording aan de Raad van Toezicht,
 • Heb je HBO/WO denkniveau, ben je woonachtig rondom Nijmegen en ben bereid je te verbinden met de Walk of Wisdom voor twee jaar met een proef van 3 maanden.

Wat bieden we

 • Gelegenheid om een inspirerende, jonge pelgrimstraditie mee vorm te geven met een ontspannen, maar bevlogen vrijwilligersorganisatie,
 • Flexibiliteit: je kunt zelf je tijd indelen en grotendeels vanuit thuis werken,
 • Een maandelijkse freelance vergoeding en onkostendeclaratie (geen commercieel tarief),
 • We ruimen zelf geregeld zwerfafval op, hangen nestkasten op en steunen lokale natuurprojecten: het is fijn om hieraan bij te dragen en zo het bewustzijn te vergroten!

Heb je interesse of weet je iemand die past?

Als je wilt reageren, stuur dan voor 8 april 2020 een sollicitatiebrief met CV en motivatie naar [email protected].

Voor vragen of tips mail Manja Bente op [email protected]. Je krijgt altijd een reactie en kunt uitgenodigd worden voor een gesprek.