Filosoferen over wijsheid op de Walk of Wisdom

, ,

‘Op weg naar wijsheid’ is een  programma van negen afleveringen bij Omroep Gelderland  en wordt opgenomen op de Walk of Wisdom. Klaas Drupsteen loopt de route en ontmoet negen bekende Gelderlanders met wie hij  in gesprek gaat over wijsheid. De eerste gast is,  jawel, onze eigen burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen.

Prachtig dat de route gebruikt wordt voor deze afleveringen om te filosoferen wat wijsheid voor iemand betekent. Op zoek naar jouw eigen wijsheid: dat is immers wat we willen uitdragen met de Walk of Wisdom.

Vorige week zaterdag werd ik uitgenodigd voor de eerste opnamen om Klaas Drupsteen uit te  zwaaien. Leuk om te zien hoe de opname tot stand kwam met Ruben van Herpen, de cameraman, en Marlies Kruisenga, die de regie doet. Je kon merken dat ze op elkaar zijn ingespeeld en ieder vanuit hun eigen professie met argumenten komen om tot een mooi beeld te komen.

Je voelde ook bij hen wat spanning, de eerste beelden van negen afleveringen zijn wel cruciaal en moeten goed zijn. Ze waren wat zoekend wat nou de beste locatie was voor een shot. Starten voor de Stevenkerk, of toch liever op de toren. Na wat heen en weer dralen werd de torenwachter bereikt. We konden alle trappen beklimmen en werden beloond met een prachtig uitzicht over de stad Nijmegen.

Mooi om te zien wat een creatief proces het filmen is, maar ook wat een tijd het kost om een stukje film van vijf minuten te produceren.

Ik ben heel erg benieuwd welke wijsheid Klaas tot zich krijgt op zijn tocht. Als het goed is, zijn aan het einde van de tocht  ook zijn nieuwe wandelschoenen ingelopen. In januari is de eerste aflevering. We houden jullie op de hoogte.

Manja

Manja Bente is één van de twee coördinatoren van de Walk of Wisdom