Feed the Source: verslag bijzondere vertrekceremonie aan de Waal

,

Manja Bente begeleidde recent een bijzondere vertrekceremonie aan de Waal. De ceremonie was voor Tamar Valkenier die met haar kameel Einstein vertrok om haar boek en levensstijl als “fulltime avonturier” te promoten. De ceremonie was een initiatief van Feed the Source (Frans Willem Deliën) die naar de bron van de Waal pelgrimeert als eerbetoon aan de rivier, bron van ons drinkwater.

Een verslag door Manja Bente, mede ontwikkelaar van de Walk of Wisdom.

We hebben een aantal weken geleden een mooie vertrekceremonie gehouden aan de rivier de Waal. Als Walk of Wisdom waren we door Frans Willem Deliën van Feed the Source uitgenodigd om deze ceremonie te verzorgen. Tamar Valkenier zou met kameel Einstein een pelgrimage maken langs de Rijn en Frans Willem ging op weg naar de bron van de rivier. Op deze manier konden wij hun een goede reis wensen.

Het is mooi om verschillende initiatieven met elkaar te verbinden. Een van de kernwaarden van de Walk of Wisdom is verbondenheid met de aarde. Een deel van de route loopt langs de rivier en we hebben in onze beginjaren veel afval opgeruimd langs de Waal. Binnenkort doen we het weer (World Clean up day 16 september: doe mee!). Verder steunen we veel natuurorganisaties.

Vanuit het veerhuis in Varik zet Frans Willem Deliën zich via “feed the source” in om het bewustwording te vergroten dat de rivier ons drinkwater is. Hij gaat zo’n twee keer per jaar op pelgrimage naar de bron van de Rijn (en dus de Waal) om deze bron te ‘voeden’ met “love, gratitude, joy.” Hij wil bijdragen aan een “Reine boekhouding” door eco-logisch denken en werken.

We zijn ons er vaak niet van bewust, maar we bestaan voor bijna 70% uit water. We zijn als mens en dier afhankelijk van water en beseffen dat vaak niet, omdat het gewoon uit de kraan loopt. Als we goed voor ons lichaam willen zorgen, begint dat bij goed omgaan met ons drinkwater.

Vertrekceremonie aan de Waal

Tijdens de goed bezochte vertrekceremonie maakte Hannafloor de Roos muziek en na afloop begeleidde een groep mensen Tamar en Einstein op hun eerste stuk langs de Waal. Tamar liep om haar boek en levensstijl als “fulltime avonturier” uit te dragen. Na een aantal weken heeft Tamar mede door het aanhoudend slechte weer Einstein teruggebracht. Het leek haar beter de reis voort te zetten met haar fiets.

Zelf ga ik op World Clean up Day op 16 september vanaf 13.30u de Spiegelwaal opruimen: een eiland in de Waal, pal voor het centrum van Nijmegen. Kom je ook? De Walk of Wisdom trakteert na afloop op een drankje. Kijk hier.

Meer over Feed the Source en Tamar Valkenier

Meer over Frans Willem Deliën en zijn Feed the Source: link.
Meer over Tamar Valkenier en haar leven en boek als full time avonturier: link