Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Walk of Wisdom in een jaar rond: étappe 5 Malden – Nederasselt

9 september 2018 om 10:30 - 16:00

- Gratis – €10
Marja Hakkoer

Een stiltewandeling is een pelgrimeermoment in dagformaat

In deze nieuwe reeks van tien stiltewandelingen lopen we in étappes de Walk of Wisdom in een jaar rond. De begeleiding is in handen van steeds wisselende begeleiders en heeft iedere keer een ander thema. Terugkerende elementen zijn het landschap van de étappe, het seizoen of de maand en Nijmegen als ‘groene hoofdstad van Europa.’

De wandeling is in stilte met uitzondering van de pauzes. Je kunt met de hele reeks meedoen of alleen met een losse étappe. De stiltewandeling is in principe steeds de tweede zondag van de maand.

Deze vijfde étappe gaat van Malden naar Nederasselt en bedraagt zo’n 18 kilometer. Mocht het aantal kilometers teveel voor je zijn, is er een mogelijkheid om een bus eerder te pakken.

Begeleiding

De begeleiding is dit keer in handen van Marlou Elsen en René van Nieuwkuijk. Marlou is coach in Nijmegen en begeleidt o.a. stiltewandelingen met paarden (link). René is lid van het voorbereidingsgroepje van de wandelingen en initiatiefnemer van het centrum voor aandacht (link).

Thema

Terugschakelen, rustig werken vanuit je bron. Zo typeert Jaap Voigt de periode waarin we deze stiltewandeling lopen. Zijn boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen is een inspiratiebron evenals de omgeving waarin we met elkaar in stilte wandelen.

De tijd van groei is ten einde; het expansieve gevoel van de zomer neemt af. Dit kan haaks staan op de vele opstartactiviteiten, die gewoonlijk na de zomer plaatsvinden. Om te voorkomen dat je je gek laat maken, is het essentieel dat je weet waar jij in je element bent en werkt vanuit je bezieling.

Op welk gebied is bij jou sprake van persoonlijk meesterschap?
In de pauze krijg je de kans je persoonlijke meesterschap te tekenen en/of er iets over op te schrijven. De natuur en het wandelen zullen je wellicht beelden aanreiken. Antwoorden ook die je met je meedraagt en die wellicht vanuit de stilte naar je toekomen.

Praktisch

Foto: Marja Hakkoer

We starten om 10.30u uur bij de bushalte van sportpark Union in Malden.

Heen met OV, buslijn 83 richting Gennep/Venlo, verzamelen om 10.18 uur vanaf Centraal station Nijmegen. Uitstaphalte: Sportpark Union Malden. Reistijd ongeveer twintig minuten.

Terug met OV, buslijn 9 of 99 vanuit Grave naar Nijmegen CS, ieder halfuur vanaf Nederasselt

We pauzeren bij een van de meest geliefde gastgezinnen op de route: het tunvogelreservaat van Ronald Baksteen en Machteld Meij in de Hatertse Vennen. Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt.

Kosten

Deelname kost €10,-. Hiervan gaat minstens €1,- naar het landschap en de rest is voor de stichting voor het beheer en de ontwikkeling van de pelgrimsroute. Vrijwilligers van de Walk of Wisdom lopen gratis mee, net als vrienden die ons sponsoren voor €50,- of meer bij de jaarlijkse vriendenactie (meer). Wanneer je je inschrijft voor de hele reeks krijg je korting en kun je je tegen gereduceerd tarief laten inschrijven als pelgrim voor het startpakket.

Data en deelname

Data van alle wandelingen: zondag 9 september, zondag 14 oktober, zondag 11 november, zondag 9 december, zondag 13 januari 2019, zondag 10 februari 2019. Maximum aantal deelnemers: 25.

De stiltewandelingen worden voorbereid door Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh), René van Nieuwkuijk (centrum voor aandacht), Lidy van Lie Peters, Marja Hakkoer (foto’s), Anja van Wegen en Hans Peerden.

Foto: Marja Hakkoer

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
9 september 2018
Tijd:
10:30 - 16:00
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorie:

Locatie

Bushalte Sportpark Union Malden
Malden,Nederland

Organisator

Stichting Walk of Wisdom