Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Walk of Wisdom in een jaar rond: étappe 4 Plasmolen- Malden

12 augustus 2018 om 11:00 - 16:00

- Gratis – €50
Marja HakkoerMarja Hakkoer

Een stiltewandeling is een pelgrimeermoment in dagformaat

In deze nieuwe reeks van tien stiltewandelingen lopen we in étappes de Walk of Wisdom in een jaar rond. De begeleiding is in handen van steeds wisselende begeleiders en heeft iedere keer een ander thema. Terugkerende elementen zijn het landschap van de étappe, het seizoen of de maand en Nijmegen als ‘groene hoofdstad van Europa.’

De wandeling is in stilte met uitzondering van de pauzes. Je kunt met de hele reeks meedoen of alleen met een losse étappe. De stiltewandeling is in principe steeds de tweede zondag van de maand.

Begeleiding en thema 

De wandeling bedraagt zo’n 14 kilometer en de begeleiding is dit keer in handen van onze vrijwilligers Lidy van Lie Peters en Anja van Wegen. Beide zijn lid van de voorbereidingsgroep ‘stiltewandelingen’. Beiden liepen de route als pelgrim en zullen zelf de hele reeks stiltewandelingen zoveel mogelijk meelopen.

We lopen door een gebied dat meer dan 150.000 jaar geleden door het landijs is opgestuwd en waar zowel aan de Beekse kant als bij Plasmolen veel natuurlijke bronnen zijn. Het is een bosrijk gebied met een rijke geschiedenis. Mook is vooral bekend van de Slag op de Mookerhei op 14 april 1574, een veldslag tussen de Oranjes en de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige oorlog. In die tijd strekte de Mookerheide zich nog uit tot aan de stadswallen van Nijmegen.

Het thema van deze wandeling is ‘Augustus Oogstmaand’, de maand waarin van oudsher het graan geoogst wordt.

Foto door Marja Hakkoer

Foto: Marja Hakkoer

Jaap Voigt schrijft in Leven en werken in het ritme van de seizoenen: “Het is nu de tijd om de balans op te maken en om na te denken over wat verworven is en daar lessen uit te trekken. Wat heeft je winst, wat verlies opgeleverd?”

Praktisch

We starten om 11 uur in Plasmolen, verzamelen bij de bushalte Rijksweg/Witteweg.

Heen met OV, buslijn 83 richting Gennep/Venlo, om 10.18 uur vanaf Centraal station Nijmegen. Uitstaphalte: Plasmolen Rijksweg/Witteweg. Reistijd ongeveer half uur.

We pauzeren bij het Jachtslot De Mookerhei, waar ook een vogelringetje gehaald kan worden.
Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt.
Terug met OV, buslijn 83 richting Nijmegen CS, ieder halfuur vanaf Sportpark Union in Malden.

Teken alert! Op delen van de wandeling lopen we door meer begroeide paden. Omdat er meer kans is op het oplopen van teken is het goed om dan beschermende kleding, zoals lange broek of afritsbare pijpen te dragen.

Kosten

Deelname kost €10,-. Hiervan gaat minstens €1,- naar het landschap en de rest is voor de stichting voor het beheer en de ontwikkeling van de pelgrimsroute. Vrijwilligers van de Walk of Wisdom lopen gratis mee, net als vrienden die ons sponsoren voor €50,- of meer bij de jaarlijkse vriendenactie (meer). Wanneer je je inschrijft voor de hele reeks krijg je korting en kun je je tegen gereduceerd tarief laten inschrijven als pelgrim voor het startpakket.

Data en deelname

Data van alle wandelingen: zondag 12 augustus, zondag 9 september, zondag 14 oktober, zondag 11 november, zondag 9 december, zondag 13 januari 2019, zondag 10 februari 2019. Maximum aantal deelnemers: 25.

De stiltewandelingen worden voorbereid door Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh), René van Nieuwkuijk (centrum voor aandacht), Lidy van Lie Peters, Marja Hakkoer (foto’s), Anja van Wegen en Hans Peerden.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
12 augustus 2018
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
Gratis – €50
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

Bushalte Rijksweg/Witteweg Plasmolen
Rijksweg/Witteweg
Plasmolen,LimburgNederland
+ Google Maps