Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vertrekceremonie voor pelgrims

18 mei om 10:00 - 10:30

Een maandelijkse vertrekceremonie voor pelgrims die zich hebben ingeschreven voor de Walk of Wisdom (neem je speld mee, die speelt een rol in de ceremonie). Ook andere belangstellenden zijn welkom, bv. om mee uit te zwaaien!

De vertrekceremonie is een bezinningsmoment op het lopen van de tocht. De (gratis) ceremonie staat los van een religie, duurt een half uur en wordt iedere derde zaterdag gehouden. Locatie is de intieme Valkhofkapel (meer). Terugkerende elementen in de ceremonie zijn een verhaal van een pelgrim die al gelopen heeft, een (meestal) live gezongen pelgrimslied en het uitzwaaien van de pelgrims met ons lijflied Ga pelgrim, ga

Let op: om 09.45u start een stiltewandeling vanaf het beeld van Mariken op de Grote Markt, vlakbij de Stevenskerk. Wie wil kan dan de eerste 500 meter van de route in stilte mee oplopen naar de kapel. Pelgrims worden daar met hun vertrekdatum bijgeschreven in het ‘grote boek’: het pelgrimsregister.

Ceremoniemeesters:  Maria Ludikhuize (link interview) en Lidia van Engeland (Questie Consult, link interview) .
Pelgrim die vertelt: n.n.b.
Muziek: We zijn blij en trots dat het Nijmeegse troubadoursduo Ben Dirks en Helma Mollenkamp komt spelen onder hun artiestennaam Messingh: Meer.

Aanmelden?

Stuur een mail naar ons met je inschrijfnummer: link.
Belangstelling om als pelgrim iets te vertellen of muziek te maken? Neem contact op.

Gegevens

Datum:
18 mei
Tijd:
10:00 - 10:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Nicolaaskapel in het Valkhofpark
Valkhofpark
Nijmegen,GelderlandNijmegenNederland
+ Google Maps
Website:
http://www.valkhof.nl/valkhofkapel