Laden Evenementen

« Alle evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Vertrekceremonie bij zonsopgang: de pelgrimslauden

Vertrekceremonie bij zonsopgang: de pelgrimslauden

7 september om 08:47 - 09:03

- Gratis
René van Nieuwkuijk

Wat is het heerlijk om je pelgrimstocht te beginnen als de zon net is opgekomen. Het licht is anders en de zon is voor even weer het wonder waar we anders zo snel aan voorbij lopen. Tijdens deze vertrekceremonie brengen we een ode in de vorm van een korte bezinning: de pelgrimslauden.

Iets na zonsopgang maken we een stille omgang door de verlaten Stevenskerk (1273). Een voorlezer leest daarna een tekst uit ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. Bekende en onbekende Nederlanders schreven hiervoor over een ervaring die hen een stukje wijzer maakte. Tot slot staan we stil voor de grote glas en loodramen van de kerk om naar het beginnende zonlicht te kijken.

Aanmelden?
Bestel hieronder een gratis ticket. Verzamelen bij de zijdeur van de kerk (Stevenskerkhof 62), wees op tijd: de deur gaat dicht!
Stevenspedel: Ton Reijnders, Jeroen van Zuylen (foto), Nico Kroon of Manja Bente. Zij leiden de ceremonie in goede banen. Voorlezer van dienst: steeds een verrassing. Foto door René van Nieuwkuijk.

Een modern getijdenboek

Seizoenen van het Leven is geïnspireerd door de Nijmeegse schilders de gebroeders van Limburg. Hedendaagse kunstenaars maakten ter verluchtiging kleine schilderingen (miniaturen) bij de overwegingen in het boek. In de Stevenskerk ligt een unieke uitgave met alle originele kunstwerken erin gebonden. Het is te koop en de opbrengst gaat naar de stichting Stevenskerk en Walk of Wisdom. Het eerste hoofdstuk van ons nieuwe getijdenboek is inmiddels af: Op weg naar wijsheid.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.

Evenement Tickets

Gratis deelname aan de pelgrimslauden
0.00
28 beschikbaar

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
08:47 - 09:03
Serie:
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Stevenskerk Nijmegen
Stevenskerkhof 64
Nijmegen, Gelderland Nijmegen Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie