Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalen- en inspiratiemiddag voor pelgrims

27 oktober 2018 om 12:30 - 16:30

- Gratis – €15
Klooster Velp (grave)

Wie de Walk of Wisdom loopt als een pelgrimstocht reist niet alleen door het prachtige landschap rondom Nijmegen, maar wandelt ook door de eigen binnenwereld. Wat heb je in die wereld beleefd? Wat heeft het je gebracht?

De verhalen- inspiratiemiddag is bedoeld voor pelgrims die de Walk of Wisdom hebben gelopen en zoeken naar verdieping. Er is muziek en we gaan in tweetallen wandelen om elkaars verhaal te delen. Tijdens een mini-workshop zoeken we wat ons raakt en raakte tijdens de tocht.

Bedoeling

Je kunt de middag gebruiken om aan je inzending te werken voor ons volgende getijdenboek (meer), maar dat is helemaal niet noodzakelijk. De dag is om elkaar te inspireren nieuwsgierig te blijven naar de eigen binnenwereld. Uiteindelijk is de Walk of Wisdom een metafoor voor het rijpen van je levenservaring vanuit verbondenheid met je leefomgeving en de natuur. We hopen dat deze middag daartoe kan bijdragen.

Kapucijnenklooster Velp bij Grave

Het Wiel, kapucijnenklooster Grave bij Velp (avant spirit)

Locatie

We zijn te gast in het schitterende 18e eeuwse klooster in Velp. Hier geeft Avant-Spirit nieuwe invulling aan het gedachtegoed van de kapucijnen die daar tot voor kort woonden en er veelal ook begraven liggen. Je kunt ook overnachten in het klooster (link).

Programma

12.30u-13.00u Koffie/thee/lekkers
13.00u-13.30u Muziek en welkom
13.30u-14.30u Wandelen in tweetallen
14.30u-15.00u Pauze en muziek/poëzie
15.00u-16.00u Miniworkshop
16.00u-16.30u Muziek en afsluiting
16.30u-17.00u Borreltje voor wie wil

Welkom en wandel workshop: Jan Alers
We gaan lopen in tweetallen en luisteren om beurten naar elkaars verhaal tijdens een wandeling door het mooie kloosterbos en de biologische tuin.

Muziek: Mark Schilders.

Mark Schilders is een van onze vaste muzikanten tijdens vertrekceremonies. De meeste van zijn liedjes schrijft hij zelf, vaak met gevoel voor humor, een verlangen naar liefde en een ervaring met onze eigen beperkingen daarbij. Hij schreef o.a. ons pelgrimslied met enige zin de mantra: Ga pelgrim, ga, je eerste stap is een droom en een daad. Dus ga pelgrim, ga…  

Schrijfworkshop (keuze): Lucy Holl (website)
We halen nog meer herinneringen naar boven aan onze Walk of Wisdom en geven er woorden aan op papier. Dat doen we op een speelse, informele manier aan de hand van kleine schrijfopdrachten. Schrijfervaring is niet nodig. Via de oefeningen komt wat in je leeft vanzelf boven.

Drieluik, creatieve workshop (keuze): Jacinta Kogelman (website)

In deze mini workshop Drieluik gaan we terug naar 3 momenten uit de tijdspanne van je tocht. Je maakt voor elk moment een luik. Dat kan met tekenen, schilderen en/of scheuren in tijdschriften. Zo ontstaat een nieuw verhaal, dat (letterlijk en figuurlijk) gekleurd is door je terugblik vanuit het nu.

Vervoer
Bus 9 naar Grave of 99 naar Uden (snelst). Uitstappen bij bushalte Grave centrum en vandaar is het twintig minuten lopen naar het klooster in Velp. Gebruik hiervoor routekaarten 20 en 21 van de gids.

Kom je met de auto of fiets? Er is voldoende parkeergelegenheid bij het klooster, waar je ook kunt overnachten. Meer informatie over het klooster en Avant spirit: link

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
27 oktober 2018
Tijd:
12:30 - 16:30
Kosten:
Gratis – €15
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

Kapucijnenklooster Velp bij Grave (Avant Spirit)
Basilius van Bruggelaan 4
Velp,Noord-Brabant5363 VANederland
+ Google Maps
Website:
http://www.avantspirit.nl/doelgroepen/beleef-de-zomer-in-het-emmausklooster/