Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geheel verzorgde, avontuurlijke vijfdaagse wandelweek (VOL)

5 augustus 2018 - 9 augustus 2018

- €282.50 – €315
Marjoke Schulten

VOL

We maken allemaal deel uit van het ecosysteem van de aarde, maar hoe verhouden we ons daartoe?

Van 5 t/m 9 augustus organiseren Manja Bente en Thomas Hontelez een avontuurlijke wandelweek voor pelgrims ter bezinning op je verhouding tot de aarde. Met maximaal 10 andere deelnemers loop je het eerste deel van de route. Daarna kun je op eigen gelegenheid verder lopen, zodat je ook de stilte van de route kunt ervaren.

Nijmegen Green Capital of Europe

In 2018 sluit de Walk of Wisdom aan bij Nijmegen als European Green Capital 2018. De verbinding met de aarde staat altijd al hoog in ons vaandel. Ons symbool Pelgrim symboliseert de mens als zaailing van de aarde en iedere pelgrim krijgt bij inschrijving een zakje om onderweg wat zwerfafval op te ruimen. Voor elke inschrijving gaat €1 naar een natuur- of landschapsproject aan de route. Dit jaar willen we iets extra’s doen.

Manja Bente voor Mariken van Nimweghen beeld

Manja Bente

Thomas Hontelez

Vanaf april 2018 nodigen we pelgrims uit zich tijdens het lopen te bezinnen over hun relatie met de planeet en het leiden van een ‘groen,’ duurzaam leven. Voor wie verdieping zoekt, organiseren Manja Bente en Thomas Hontelez deze vijfdaagse wandelweek. Manja is mede ontwikkelaar van de Walk of Wisdom en Thomas is bestuurslid. Thomas schreef een liefdesbrief voor de aarde waarin hij belooft een jaar geen nieuwe spullen te kopen (meer).

Opzet 

Foto Bart Kouwenberg

Tijdens de wandelweek kun je je wat intensiever bezinnen op je plaats in het ecosysteem van de aarde. Dat doe je in de prachtige omgeving van Nijmegen. Verwonder je over de eeuwenoude stroom water die wij de Waal noemen, beklim de stuwwal die een overblijfsel is van de ijstijd, zo’n 300.000 jaar geleden. Verbind je met de bomen, bloemen en planten, geniet van de fluitende vogels en snoep wat van de bramen die langs de route groeien.

Overal onderweg zien we ook het menselijk ingrijpen in de natuur. Ook dat kan je aanzetten tot bezinning. In welke mate draag jij hier aan bij? Is het noodzakelijk, of kan het ook op een andere manier?

Om je een beetje te helpen lopen Manja en Thomas als begeleider mee. Zij regelen de praktische zaken en verzorgen iedere ochtend een bezinningsmoment waarin ze een thema voor de dag aandragen en je uitnodigen daarover na te denken. We eten ’s avonds samen en zullen ons waar mogelijk ook eens rond een kampvuur zetten.

Tijdens het lopen is er voldoende gelegenheid lekker te kletsen en samen wat na te denken over het thema van de dag, maar we zorgen er ook voor dat we stukken in stilte lopen zodat we ook de weg naar binnen niet vergeten. Verder is er geen programma en genieten we van het lopen en onderweg zijn, natuurlijk wel met onze telefoon zoveel mogelijk uit.

Afstanden en data

Van zondagochtend 5 augustus tot en met donderdagmiddag 9 augustus.

De eerste dag loop je 15 kilometer, de tweede 23 kilometer, de derde 24 kilometer, de vierde 18 kilometer en de vijfde dag 11 kilometer. Eindpunt is Ravenstein op donderdag 9 augustus net voor lunchtijd. Je hebt dan 91 van de 136 kilometer Walk of Wisdom erop zitten en kunt van daaruit op eigen gelegenheid verder, wanneer je wilt.

Overnachtingen
Iedere nacht is anders tijdens deze route. De eerste nacht slapen we in een heerlijk hotel. De tweede nacht slapen we gezamenlijk in een grote tipi op veldbedden. De nacht daarna verdelen we ons over tenten en huisjes in een tuinvogelreservaat. De laatste nacht slapen we in een prachtig klooster. Bedden en matrassen zijn er altijd. Neem wel een slaapzak mee voor de nacht in de tipi en de nacht in de tent.

In het klooster slaap je op een eigen kamer, in het hotel, de tipi en het vogelreservaat deel je de plek met collega-lopers. Dus je moet wel tegen een beetje gezamenlijkheid en avontuur kunnen!

Landschapscamping Zoete Aagt, Groesbeek

Maaltijden
Voor ontbijt en avondmaaltijden wordt gezorgd. De kosten daarvoor zitten bij de prijs in. Voor de lunch ben je zelf verantwoordelijk. Wij zorgen dat je iedere dag de mogelijkheid hebt wat inkopen te doen. De derde dag wordt een lunchpakket geregeld.

Prijs
€ 315,-. Dat is inclusief een startpakket met porto voor de Walk of Wisdom, vertrekceremonie in de Valkhofkapel, 4 overnachtingen, 4 avondmaaltijden, 4 keer ontbijt, een keer lunchpakket en de welkom- en vaarwelkoffie/thee.
Voor eigen rekening zijn de andere lunches (we doen boodschappen onderweg), drankjes en eventueel vervoer vanaf Ravenstein terug naar huis. De begeleiders lopen mee tegen onkostenvergoeding en wat zakgeld, betaald uit het inschrijfgeld. Korting als je al pelgrim bent.

Overige informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het pelgrimsbureau: link of 06- 109 48 951 (Manja).
Afbeelding boven: Constellatie, een miniatuur van Marjoke Schulten in ons getijdenboek Seizoenen van het Leven.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Begin:
5 augustus 2018
Einde:
9 augustus 2018
Kosten:
€282.50 – €315
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

Stevenskerk
Stevenskerkhof 64
Nijmegen,GelderlandNijmegenNederland
+ Google Maps
Website:
http://stevenskerk.nl