Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vertrekceremonie bij zonsopgang: de pelgrimslauden

7 maart om 07:39 - 07:54

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 06:31 on day First of the month, repeating until 5 december 02020

One event on 7 december 02019 at 08:59

One event on 6 juli 02019 at 05:36

Stevenspedel bij de pelgrimslaudenWalk of Wisdom

Begin je dag of pelgrimstocht als de zon net is opgekomen: het licht schijnt anders dan en de zon is voor even weer het wonder waar we anders zo snel aan voorbij lopen. Tijdens deze vertrekceremonie brengen we een ode middels een korte bezinning: de pelgrimslauden.

Een half uur na zonsopgang maken we een stille omgang door de verlaten Stevenskerk (1273). Een voorlezer leest een tekst voor uit ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. Bekende en onbekende Nederlanders schreven hierin over een ervaring die hen een stukje wijzer maakte. Tot slot staan we stil voor de grote glas- en loodramen van de kerk om naar het beginnende zonlicht te kijken.

Vertrekkende pelgrims worden uitgeleid over de eerste 700 meter van de route. De bijeenkomst duurt een kwartier en is vrij bij te wonen, ook als je geen pelgrim bent. De ceremonie staat los van een religie.

Aanmelden is fijn via [email protected], maar je bent ook zo welkom. Verzamelen bij de zijdeur van de kerk (Stevenskerkhof 62), wees op tijd: de deur gaat dicht!

Stevenspedel: Theo van Stiphout. Hij leidt de ceremonie in goede banen. Bij verhindering: Jeroen van Zuylen.

Voorlezer van dienst:  William van den Akker, coördinator Dijkmagazijn Beuningen

Seizoenen van het Leven

Seizoenen van het Leven is geïnspireerd door de Nijmeegse schilders de gebroeders van Limburg. Hedendaagse kunstenaars maakten ter verluchtiging kleine schilderingen (miniaturen) bij de overwegingen in het boek. In de Stevenskerk ligt een unieke uitgave met alle originele kunstwerken erin gebonden. Bekijk de populaire uitgave met reproducties: link.

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
07:39 - 07:54
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Stevenskerk Nijmegen
Stevenskerkhof 64
Nijmegen,GelderlandNijmegenNederland
+ Google Maps
Website:
http://stevenskerk.nl