Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD IVM CORONA Vertrekceremonie bij zonsopgang: zie de zon

2 mei om 06:36 - 06:51

Stevenspedel bij de pelgrimslaudenWalk of Wisdom

TijdensGEANNULEERD IVM CORONA deze vertrekceremonie brengen we iets na zonsopgang een ode aan de nieuwe dag in de vorm van een korte bezinning: de pelgrimslauden. Het licht is zachter en mooier dan anders en de zon weer voor even het wonder waar we anders vaak aan voorbij lopen.

Tijdens de ceremonie maken we een stille omgang door de verlaten Stevenskerk (1273) om te luisteren naar een tekst uit ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. Bekende en onbekende Nederlanders schreven hierin over een ervaring die hen een stukje wijzer maakte. Tot slot staan we stil voor de grote glas en loodramen van de kerk om naar het beginnende zonlicht te kijken.

De bijeenkomst duurt een kwartier en is vrij bij te wonen. De ceremonie staat los van een religie.

Aanmelden is fijn via [email protected], maar je bent ook zo welkom. Verzamelen bij de zijdeur van de kerk (Stevenskerkhof 62), wees op tijd: de deur gaat dicht!

Stevenspedel: Theo van Stiphout. Hij leidt de ceremonie in goede banen. Bij verhindering: Jeroen van Zuylen.
Voorlezer van dienst:  Lucy Holl, freelance tekstschrijver en eindredacteur en al jarenlang vrijwilliger bij de Walk of Wisdom (Meer).

Seizoenen van het Leven

Seizoenen van het Leven is geïnspireerd door de Nijmeegse schilders de gebroeders van Limburg. Hedendaagse kunstenaars maakten ter verluchtiging kleine schilderingen (miniaturen) bij de overwegingen in het boek. In de Stevenskerk ligt een unieke uitgave met alle originele kunstwerken erin gebonden. Bekijk de populaire uitgave met reproducties: link.

Gegevens

Datum:
2 mei
Tijd:
06:36 - 06:51
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Stevenskerk Nijmegen
Stevenskerkhof 64
Nijmegen,GelderlandNijmegenNederland
+ Google Maps
Website:
http://stevenskerk.nl