Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zie de zon! Een eigentijdse pelgrimslauden

4 mei om 06:13 - 06:28

Stevenspedel bij de pelgrimslaudenWalk of Wisdom

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseren we bij zonsopkomst in de Stevenskerk een eigentijdse, niet aan religie gebonden bezinningsmoment: de pelgrimslauden.

De dag is nog fris, het licht begint net te schijnen. We maken in stilte een omgang door de intieme grandeur van de Stevenskerk (1273), luisteren naar een tekst uit het hedendaagse getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven en kijken naar het beginnende zonlicht via de glas en loodramen. We vervolgen in stilte via de eerste honderd meters van de Walk of Wisdom naar de Hemel en het Valkhofkpark.

Vandaaruit kun je naar huis of de Walk of Wisdom voortzetten in de vroege ochtendzon (‘dauwtrappen’): je duikt direct de natuur in van de Ooijpolder.

De bijeenkomst duurt een kwartier en is gratis bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de pelgrimslauden wordt zoveel mogelijk stilte betracht. Verzamelen bij de zijdeur van de kerk (Stevenskerkhof 62), wees op tijd: de deur gaat dicht!

Stevenspedel: Theo van Stiphout. Hij leidt de pelgrimslauden in goede banen.Voorlezer van dienst: Jeroen van Zuylen.

Achtergrond

Zie de zon! Een eigentijdse pelgrimslauden is geïnspireerd door het getijdengebed uit de christelijke kloosters, maar staat los van de christelijke religie. Centraal staat een tekst uit Seizoenen van het Leven: een hedendaags getijden – en pelgrimsboek. Dit boek gaat over wijsheid en is verluchtigd met 40 verbeeldingen (miniaturen) over universele thema’s door moderne kunstenaars. Een bijzondere uitgave met alle ingebonden, originele kunstwerken staat in de Stevenskerk.

Lees meer hierover.

The Cloud, Gea Karhof

De ‘cloud’ – een van de moderne miniaturen uit ons pelgrimsgetijdenboek door Gea Karhof

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
06:13 - 06:28
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Stevenskerk
Stevenskerkhof 64
Nijmegen,GelderlandNijmegenNederland
+ Google Maps
Website:
http://stevenskerk.nl