Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Walk of Wisdom in een jaar rond: étappe 8 Wijchen – Afferden

9 december 2018 om 09:30 - 16:00

- Gratis – €10
Marja Hakkoer

Een stiltewandeling is een pelgrimeermoment in dagformaat

In deze nieuwe reeks van tien stiltewandelingen lopen we in étappes de Walk of Wisdom in een jaar rond. De begeleiding is in handen van steeds wisselende begeleiders en heeft iedere keer een ander thema. Terugkerende elementen zijn het landschap van de étappe, het seizoen of de maand en Nijmegen als ‘groene hoofdstad van Europa.’

De wandeling is in stilte met uitzondering van de pauzes. Je kunt met de hele reeks meedoen of alleen met een losse étappe. De stiltewandeling is in principe steeds de tweede zondag van de maand.

Afstand zondag 9 december 
De etappe gaat van NS-station Wijchen naar Afferden. De officiële afstand bedraagt dit keer 18 kilometer, dit heeft te maken met OV mogelijkheden op de route na Wijchen. Een lange etappe en daarom reden voor ons om een uur vroeger te vertrekken. Ook vanwege de vroeg invallende avond in dit seizoen.

Onderweg pauzeren we een keer extra vanwege de lange etappe.

Thema
Het thema van zondag 9 december Afronden en rusten.

Het is tijd voor afronden, schoonmaken en opruimen. Het gaat over kaal durven worden, terugkeren naar kerntaken en kernvragen. We keren naar binnen, naar het meest wezenlijke van onszelf. Misschien wil je wel afscheid nemen van gewoonten die niet meer dragend of zinvol zijn. Oude beelden loslaten over jezelf. Dit alles wordt de humus voor de groei die over een paar maanden plaats vindt.

De wandeling wordt begeleid door Marlou Elsen (meer) en René van Nieuwkuijk (meer)

Praktisch
We verzamelen om 9.30u bij station Wijchen. Vandaaruit lopen we eerst naar een rustige plaats waar we de wandeling openen. Het is lastig te schatten, maar we hopen rond 16.00u in Afferden te zijn. Daar vinden we, bij cafetaria De Tabaksplant de bushalte om terug naar het NS-station in Nijmegen te gaan (daar kun je ook het vogelringetje halen). Als je met de auto komt heb je dus een vrij omslachtige tocht van of naar je parkeerplek.

Bus vertrektijd in Afferden is om 16.09, aankomst bij NS-station Nijmegen is om 16.41u.
Daarvoor en daarna om het half uur met dezelfde reistijd. Dus 16.32u, 17.02u etc. Het is buslijn 85 (Arriva of Breng).

Kosten
Deelname is gratis voor vrijwilligers van de Walk of Wisdom en donateurs die ons dit jaar met €50,- of meer steunden. Normale deelname is €10,-. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het landschap op de route en de rest is voor stichting Walk of Wisdom voor de ontwikkeling en het onderhoud van de pelgrimsroute.

Aanmelden: selecteer hieronder een ticket.

Data en deelname

Data van alle wandelingen: zondag 9 december, zondag 13 januari 2019, zondag 10 februari 2019. Maximum aantal deelnemers: 25.

Foto’s: Marja Hakkoer. De stiltewandelingen worden voorbereid door Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh), René van Nieuwkuijk (centrum voor aandacht), Lidy van Lie Peters, Marja Hakkoer (foto’s), Anja van Wegen en Hans Peerden.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
9 december 2018
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

station Wijchen
Stationsplein
Wijchen,
+ Google Maps