Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Walk of Wisdom in een jaar rond: étappe 7 Ravenstein – Wijchen

11 november 2018 om 11:00 - 15:00

- Gratis – €10
stiltewandelingMarja Hakkoer

Een stiltewandeling is een pelgrimeermoment in dagformaat

In deze nieuwe reeks van tien stiltewandelingen lopen we in étappes de Walk of Wisdom in een jaar rond. De begeleiding is in handen van steeds wisselende begeleiders en heeft iedere keer een ander thema. Terugkerende elementen zijn het landschap van de étappe, het seizoen of de maand en Nijmegen als ‘groene hoofdstad van Europa.’

De wandeling is in stilte met uitzondering van de pauzes. Je kunt met de hele reeks meedoen of alleen met een losse étappe. De stiltewandeling is in principe steeds de tweede zondag van de maand.

Begeleiding en thema 

De voorbereiding is dit keer in handen van Patricia Akkermans (praktijk Dankh) en Marja Hakkoer (‘onze’ fotograaf).

De etappe gaat van station Ravenstein naar het station in Wijchen. De officiële afstand bedraagt dit keer slechts 11 kilometer, dit heeft te maken met OV mogelijkheden op de route na Wijchen. Om de etappe toch aantrekkelijk te maken voor mensen die van ver komen lopen we een extra lus van 4 kilometer om het Wijchens meer.

Onderweg pauzeren we in het atelier Terrazul van Ine van Gaalen. Daar wordt koffie en thee geschonken. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt op prijs gesteld. In het atelier van Ine kun je eventueel ook de kleitabletten kopen, van het ritueel voor Nijmegen Green Capital waar Leonie van der Schoor een mooi filmpje over heeft gemaakt (link). Deze kosten € 2,50.

Thema

Het thema is de kracht van verval.

In dit thema schuilt een ogenschijnlijke tegenstelling. De kracht van verval komen we dit seizoen overal tegen. Zoals in nieuw leven dat gehuld zit in een ogenschijnlijk rottend zaadje, in gevallen dorre en dode bladeren die voeding geven aan groei en beschutting aan klein leven op de grond. Tegenstellingen die we ook op de route tegenkomen en gaan ervaren zoals de drukte van de snelweg en de rust van het water, het lopen langs landerijen en door de bebouwde kom. We passeren een prachtige boerderij die opgeknapt is van buiten, maar van binnen in verval (deze heet De Vormer).

Kunnen we deze tegenstellingen in onszelf integreren of verzetten we ons ertegen?

Het is een schakelseizoen en een schakeletappe van lege vormen, van ver-vormen, om-vormen en her-vormen, van het loslaten van illusies. Een periode van uiterlijke rust en innerlijke groei. Het leven wil veranderen, laat jij verandering toe?

Praktisch

stiltewandeling Walk of Wisdom

Foto – Marja Hakkoer, Wijchens Meer

We verzamelen om 10.35u bij station Ravenstein. Vandaaruit lopen we eerst naar een rustige plaats waar we de wandeling openen. Rond 16.30u zijn we ongeveer bij station Wijchen.
Station Ravenstein en station Wijchen liggen aan dezelfde spoorlijn, dus je kunt een auto neerzetten in Wijchen en vandaaruit met de trein naar Ravenstein.

Treinvertrektijd vanuit Nijmegen is om 10.17u op spoor 4B (trein richting ’s Hertogenbosch), aankomst Ravenstein om 10.34u. Deze trein stopt onderweg om 10.29u in Wijchen vanwaar je verder mee kunt reizen naar Ravenstein.

Treinvertrektijden vanaf Wijchen ieder half uur richting Nijmegen. Om 16.33u, 17.03u, 17.33u etcetera.

Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt.

Kosten

Deelname kost €10,-. Hiervan gaat minstens €1,- naar het landschap en de rest is voor de stichting voor het beheer en de ontwikkeling van de pelgrimsroute. Vrijwilligers van de Walk of Wisdom lopen gratis mee, net als donateurs die ons sponsoren voor €50,- of meer bij de jaarlijkse vriendenactie (meer).

Data en deelname

Data van alle wandelingen: zondag 11 november, zondag 9 december, zondag 13 januari 2019, zondag 10 februari 2019. Maximum aantal deelnemers: 25.

De stiltewandelingen worden voorbereid door Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh), René van Nieuwkuijk (centrum voor aandacht), Lidy van Lie Peters, Marja Hakkoer (foto’s), Anja van Wegen en Hans Peerden.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
11 november 2018
Tijd:
11:00 - 15:00
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

Stadsherberg de Keurvorst Ravenstein
Markstraat 14
Ravenstein,
+ Google Maps