Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Walk of Wisdom in een jaar rond: étappe 6 Nederasselt – Ravenstein

14 oktober 2018 om 10:30 - 16:30

- Gratis – €10

Een stiltewandeling is een pelgrimeermoment in dagformaat

In deze nieuwe reeks van tien stiltewandelingen lopen we in étappes de Walk of Wisdom in een jaar rond. De begeleiding is in handen van steeds wisselende begeleiders en heeft iedere keer een ander thema. Terugkerende elementen zijn het landschap van de étappe, het seizoen of de maand en Nijmegen als ‘groene hoofdstad van Europa.’

De wandeling is in stilte met uitzondering van de pauzes. Je kunt met de hele reeks meedoen of met een losse étappe. De stiltewandeling is in principe steeds de tweede zondag van de maand.

Foto: Anja Strik

Begeleiding en thema 

De wandeling bedraagt ruim 16 kilometer. De begeleiding is in handen van Marlou Elsen en Hans Peerden. Hans is bestuurslid van de Walk of Wisdom en mede initiatiefnemer van de  stiltewandelingen. Marlou is coach in Nijmegen en begeleidt o.a. stiltewandelingen met paarden in Berg en Dal (link).

Thema: balans opmaken, ordenen.
Hans en Marlou: “Wij leven in een turbulente tijd. Alles lijkt alleen maar snel te moeten gaan. Maar na het oogsten, dat feestelijk gevierd dient te worden, komt het loslaten in de herfst.

Vorige maand zijn we op zoek gegaan naar je bron. Die bezinning leidt meestal tot een herordening om te kunnen zorgen voor ‘ademende’ structuren. Je kunt namelijk niet alles tegelijk.

Daarom staat deze maand de vraag centraal hoe jij jouw helderheid kan behouden over dat wat je bezielt. En ongedaan kan blijven te midden van details en onrust.

Door afstand te nemen en boven de gebeurtenissen te gaan staan, kun je beter waarnemen. Dit beschouwen doen we al wandelend in stilte in contact met je weten. We lopen, heel toepasselijk, door een open ruimte, Keent, die is ontstaan in een oude Maasbocht.

Tijdens de pauze nodigen we je uit je balans op te maken met behulp van een diagnosemodel dat je bij het ordenen kan helpen.

In het kader van het feit dat Nijmegen Groene Hoofdstad van Europa is, kun je wellicht de vraag meenemen wat jouw voetafdruk is.”

Praktisch

We verzamelen om 10.30u bij de bushalte Eindsestraat in Nederasselt. Van daaruit lopen we naar de plek waar de Sluisweg op de Maasbandijk komt om de stiltewandeling te openen.

Met de bus: Lijn 99 van Breng naar Grave/Uden vertrekt 10u09 van NS Nijmegen, en komt om 10u29 op halte Eindsestraat in Nederasselt aan. Als alternatief kun je lijn 9 Breng nemen, die om 9u58 al vertrekt van NS Nijmegen, maar wel langs Radboud Umc en Hatert rijdt, en om 10u27 in Nederasselt aankomt.

Eindpunt is station Ravenstein, van waaruit eens in het uur de treinen richting Nijmegen en Den Bosch vertrekken.

Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt.

Kosten

Deelname kost €10,-. Hiervan gaat minstens €1,- naar het landschap en de rest is voor de stichting voor het beheer en de ontwikkeling van de pelgrimsroute. Vrijwilligers van de Walk of Wisdom lopen gratis mee, net als vrienden die ons sponsoren voor €50,- of meer bij de jaarlijkse vriendenactie (meer). Wanneer je je inschrijft voor de hele reeks krijg je korting en kun je je tegen gereduceerd tarief laten inschrijven als pelgrim voor het startpakket.

Data en deelname

Data van alle wandelingen: zondag 9 september, zondag 14 oktober, zondag 11 november, zondag 9 december, zondag 13 januari 2019, zondag 10 februari 2019. Maximum aantal deelnemers: 25.

De stiltewandelingen worden voorbereid door Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh), René van Nieuwkuijk (centrum voor aandacht), Lidy van Lie Peters, Marja Hakkoer (foto’s), Anja van Wegen en Hans Peerden.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
10:30 - 16:30
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

Bushalte Eindsestraat, Nederasselt
Nederasselt,Nederland+ Google Maps