Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Walk of Wisdom in een jaar rond: Beek – Kranenburg

10 juni 2018 om 10:30 - 16:00

- Gratis – €68.95
Kranenburg, door Marja Hakkoer

Een stiltewandeling is een pelgrimeermoment in dagformaat
René van Nieuwkuijk en Patricia Akkermans

In deze nieuwe reeks van tien stiltewandelingen lopen we in étappes de Walk of Wisdom in een jaar rond. De begeleiding is in handen van steeds wisselende begeleiders en heeft iedere keer een ander thema. Terugkerende elementen zijn het landschap van de étappe, het seizoen of de maand en Nijmegen als ‘groene hoofdstad van Europa.’

De wandeling is in stilte met uitzondering van de pauzes. Je kunt met de hele reeks meedoen of alleen met een losse étappe. De stiltewandeling is in principe steeds de tweede zondag van de maand.

LET OP: beperkt plaats, als het vol is staat er ‘niet beschikbaar/voorradig’.

Begeleiding en thema 

De begeleiding is dit keer in handen van onze vrijwilligers Lidy van Lie Peters en gastbegeleider Ted van Rijt. Lidy begeleidt mensen op het gebied van levensvragen, zingeving en verlies/rouw. Ze  is een ervaren pelgrim en lid van de voorbereidingsgroep ‘stiltewandelingen’. Ted is mindfulness- en compassietrainer, en werkt als coach samen met de Walk of Wisdom. Beiden liepen de route als pelgrim en lopen ook andere wandelingen in de reeks stiltewandelingen zo mogelijk mee.

Het thema van deze wandeling is De Stuwwal. We lopen in een gebied dat meer dan 150.000 jaar geleden door het landijs is opgestuwd en waar zowel aan de Beekse kant als bij Plasmolen veel natuurlijke bronnen zijn.

Wat stuwt jou voort? Wat drijft jou? Wat is jouw levensbron?

Praktisch: afstand, pauzes en vervoer

De afstand van de tweede stiltewandeling bedraagt zo’n 14 kilometer en gaat van de R.K. kapel op de begraafplaats aan de Kerkberg in Beek, waar we op 6 mei geëindigd zijn, naar eindpunt Caféhaus Niederrhein, het oude station van Kranenburg.

Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt. Onderweg pauzeren we waarschijnlijk bij de Duivelsberg en later in de natuur.

Heenreis

Van Nijmegen Centraal station gaat bus 80 (10.24 uur) naar Beek (richting Millingen). Vanaf de bushalte Beek-Ravenberg is het een paar honderd meter lopen naar de kapel bij de begraafplaats (achter de grote kerk). Vanaf de bushalte richting het centrum van Beek lopen, na Hotel Sous les Églises rechtsaf (Kerkberg), vóór de grote Bartholomeus kerk rechts (Kerkberg), einde links, dan is rechts de begraafplaats met een tot kapel omgebouwde varkensstal.
Daar verzamelen we om 11 uur.

Terugreis

Vanuit het centrum van Kranenburg kunnen we bus SB 58 terug nemen via Beek naar Nijmegen centraal. Deze doet er ongeveer 30 minuten over en vertrekt iedere 2 uur. We kunnen dan op ons gemak de bus van 17.36 uur terug naar Nijmegen nemen.

Kosten

Deelname kost €10,-. Hiervan gaat €1,- naar een natuurproject aan de route en de rest is voor de stichting voor het beheer en de ontwikkeling van de pelgrimsroute. Vrijwilligers van de Walk of Wisdom lopen gratis mee, net als vrienden die ons sponsoren voor €50,- of meer bij de jaarlijkse vriendenactie (meer). Wanneer je je inschrijft voor de hele reeks krijg je korting en kun je je tegen gereduceerd tarief laten inschrijven als pelgrim voor het startpakket.

Data en deelname

Data van alle wandelingen: zondag 10 juni, zondag 8 juli, zondag 12 augustus, zondag 9 september. De andere data volgen binnenkort. Maximum aantal deelnemers: 25. Meld je op tijd aan, de vorige wandeling zat vol.

Foto’s door Marja Hakkoer
De stiltewandelingen worden mee voorbereid door Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh) René van Nieuwkuijk (centrum voor aandacht), Anja van Wegen, Marja Hakkoer en Hans Peerden.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit evenement reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
10 juni 2018
Tijd:
10:30 - 16:00
Kosten:
Gratis – €68.95
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Walk of Wisdom

Locatie

RK Begraafplaats Kerkberg Beek Ubbergen
Kerkberg
Beek Ubbergen,Nederland
+ Google Maps