Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De hele Aarde als werelderfgoed – vertrekceremonie en wandeling

15 april om 09:45 - 15:00

- Gratis
Henry MentinkHenry Mentink

Henry Mentink loopt vanaf 22 april in 45 dagen naar Parijs met een kruiwagen vol aarde. Zijn doel? Het UNESCO hoofdkantoor, waar hij de hele Aarde voordraagt als werelderfgoed. “Onvervangbaar, uniek en eigendom van iedereen, van groot belang om te behouden.”

Kruiwagen-Henry Mentink

Dit initiatief onderschrijven wij van harte!

Op vrijdag 15 april organiseren we daarom een proefloop van Henry’s kruiwagentocht van 9 kilometer op de Walk of Wisdom. Loop je mee? Je kunt Henry ook alleen uitzwaaien tijdens een speciale vertrekceremonie in de Valkhofkapel, de oudste nog openbare kapel van Nederland.

Twee burgemeesters aan onze route steunen de actie door een dag tevoren wat zand uit hun gemeente in de kruiwagen te doen: Mark Slinkman (Berg en Dal) en Willem Gradisen (Mook en Middelaar).

Deelname is gratis. Aanmelden is nodig via een ticket hieronder. Neem een eetlepel aarde mee uit je tuin of stad om in de kruiwagen van Henry te doen. We gaan rond met de pet om de tocht van Henry te ondersteunen. Je kunt ook alleen naar het eindpunt rivierhotel Oortjeshekken komen.

Verzamelen: 09.45u bij het beeld van Mariken op de Grote Markt in Nijmegen.
Vertrekceremonie: 10.00u Valkhofkapel Nijmegen
Eindpunt: +- 14.00u Oortjeshekken Berg en Dal

Henry is van het Veerhuis Voor de Aarde in Varik. De ceremonie wordt verzorgd door Manja Bente, mede ontwikkelaar van de Walk of Wisdom samen met singer songwriter, sjamaan, ‘gezonde gek’ Mark Schilders.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
09:45 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Grote Markt Nijmegen bij beeld Mariken van Nimweghen
Grote Markt
Nijmegen, Gelderland Nijmegen Nederland
+ Google Maps