Loading Events

« All Events

Vertrekceremonie voor ons pelgrimsgetijdenboek Op Weg naar Wijsheid

3 September om 10:00 - 11:00

- Free – €20.00
Kleine handleiding voor de moderne pelgrimPetra van Bloemendaal

Een vertrekceremonie voor een boek – bij de Walk of Wisdom kan het!

Op zaterdag 3 september presenteren we om 10.00u in de Nijmeegse Stevenskerk een boek dat nog niet af is: het pelgrimsgetijdenboek Op Weg naar Wijsheid. We presenteren alleen het éérste hoofdstuk. Dat hebben we dan af. In de vorm van een e-book. Iedere deelnemer krijgt het na afloop, samen met een klein gebaar om de wereld te redden, om mee naar huis te nemen, ontworpen door kunstenaar Marlieke Overmeer.

Voor de overige hoofdstukken gaan we na de ceremonie op pad. Op zoek naar nieuwe inspiratie en financiering om die mogelijk te maken. Dit is ons visite-kaartje. Meld je aan met een ticket hieronder.

Een pelgrimsgetijdenboek?

Op Weg naar Wijsheid wordt een ‘pelgrimsgetijdenboek’: een boek dat het ritme volgt van onze 136 kilometer lange pelgrimsroute rondom Nijmegen. Veel pelgrims lopen die in ongeveer een week, dus de hoofdstukken zijn elk onderverdeeld in zeven weekdagen. Met op elke dag (fragmenten) van pelgrimsverslagen, poëzie, en een beschouwing van een inspirerende gastschrijver. Kunst verlicht het geheel.

Met het boek verbinden we iets van de hoogst individuele weg van een pelgrim met die van anderen. Uiteindelijk zijn we allemaal onderweg door het leven in deze vaak toch vreemde wereld. In vrijheid en verbondenheid kunnen we ver komen. Maar waar wil je eigenlijk naar toe?

Meld je aan met een ticket hieronder.

Wie werken mee

– Roanne van Voorst, ‘antropoloog van de toekomst’ aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van Ooit aten we dieren en Met zijn zessen in bed: over de toekomst van liefde.

– Kiza Magendane, columnist bij NRC-Handelsblad en de Groene Amsterdammer, schrijver van Met Nederland in therapie

– Nynke Laverman, zangeres, songwriter en theatermaakster. Toert Nederland rond met de gloedvolle, door de natuur bewogen voorstelling Plant.

– Maria Mazarakis, inspiratiecoach, organisator van het inspiratiepodium in Arnhem. Werkt graag met levensverhalen.

– Henry Mentink, pionier van het Veerhuis voor de Aarde in Varik. Liep recent in 40 dagen naar Parijs met een kruiwagen vol aarde om de hele wereld voor te dragen als UNESCO wereld erfgoed.

Marjolein Pieks gaat in het hoofdstuk een poëtische dialoog aan met ons symbool Pelgrim. Ze schreef alvast een proeve: “een weg die zich telkens vernieuwt”.

Petra van Bloemendaal verzorgt net als bij onze handleiding voor de moderne pelgrim de illustraties, samen met vormgever Anne Louman.

Twee gebaren om de wereld te redden

Marlieke Overmeer schilderde drie ‘Aard-engelen‘ voor het boek en ontwierp voor ons een ‘klein gebaar om de wereld te redden‘. Iedere deelnemer krijgt na afloop een gebaar om mee naar huis te nemen en de wereld te redden.

Mark Schilders, troubadour en sjamaan, schrijft voor de presentatie een lied om de wereld te redden. Als het nou niet meer goed komt met onze planeet!

Details

Date:
3 September
Time:
10:00 - 11:00
Cost:
Free – €20.00
Event Category:

Venue

Stevenskerk Nijmegen
Stevenskerkhof 64
Nijmegen, Gelderland Nijmegen Nederland
+ Google Map
View Venue Website