Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vertrekceremonie bij zonsopgang: de pelgrimslauden

2 July om 05:41 - 06:00

- Free
Stevenspedel bij de pelgrimslaudenWalk of Wisdom

Wat is het heerlijk om je pelgrimstocht te beginnen als de zon net is opgekomen: het licht is anders en de zon voor even weer het wonder waar we anders zo snel aan voorbij lopen. Tijdens deze vertrekceremonie brengen we een ode in de vorm van een korte bezinning: de pelgrimslauden.

Een half uur na zonsopgang maken we ietwat vertraagd een stille omgang door de verlaten Stevenskerk (1273). Een voorlezer leest daarna een tekst voor uit ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. Bekende en onbekende Nederlanders schreven hiervoor over een ervaring die hen een stukje wijzer maakte. Tot slot staan we stil voor de grote glas en loodramen van de kerk om naar het beginnende zonlicht te kijken.

Aanmelden?

Bestel hieronder een gratis ticket.
Verzamelen bij de zijdeur van de kerk (Stevenskerkhof 62), wees op tijd: de deur gaat dicht!

Stevenspedel: Jeroen van Zuylen. Hij leidt de ceremonie in goede banen. Voorlezer van dienst:  nog niet bekend

Seizoenen van het Leven

Seizoenen van het Leven is geïnspireerd door de Nijmeegse schilders de gebroeders van Limburg. Hedendaagse kunstenaars maakten ter verluchtiging kleine schilderingen (miniaturen) bij de overwegingen in het boek. In de Stevenskerk ligt een unieke uitgave met alle originele kunstwerken erin gebonden. Bekijk de populaire uitgave met reproducties: link.

Details

Date:
2 July
Time:
05:41 - 06:00
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:

Venue

Stevenskerk Nijmegen
Stevenskerkhof 64
Nijmegen, Gelderland Nijmegen Nederland
+ Google Map
View Venue Website