Loading Events

« All Events

Vertrekceremonie bij zonsopgang: de pelgrimslauden

5 October om 07:48 - 08:03

- Free
René van Nieuwkuijk

Wat is het heerlijk om je tocht te beginnen als de zon net opkomt. Het licht is anders en weer even het wonder waar we zo vaak aan voorbij lopen. Deze vertrekceremonie is een ode in de vorm van een korte bezinning: de pelgrimslauden.

De (gratis) ceremonie staat los van een religie en duurt ongeveer een kwartier: wees op tijd: de deur gaat dicht! Iets na zonsopgang maken we een stille omgang door de verlaten, meer dan 750 jaar oude Stevenskerk. Een voorlezer leest een stuk uit ons getijdenboek Seizoenen van het Leven. Met bijdragen van bekende en onbekende Nederlanders over een inspirerende ervaring. Tot slot staan we stil om naar het beginnende zonlicht te kijken.

Aanmelden?
Bestel hieronder een gratis ticket. Verzamelen bij de zijdeur van de kerk (Stevenskerkhof 62).
Stevenspedel (roulerend): Ton Reijnders, Jeroen van Zuylen (foto), Nico Kroon of Manja Bente. Zij leiden de ceremonie in goede banen.
Voorlezer van dienst: steeds een verrassing.

Een modern getijdenboek

Seizoenen van het Leven is geïnspireerd door de Nijmeegse gebroeders van Limburg. Deze Middeleeuwse schilders illustreerden beroemd geworden getijdenboeken als de belle heures (meer). Bij de opening van de Walk of Wisdom kwam een moderne variant met inspirerende verhalen en poëzie. Moderne kunstenaars illustreerden het boek. Het boek is uitverkocht, maar in de Stevenskerk ligt een unieke uitgave met alle originele kunstwerken erin. We werken nu aan een tweede getijdenboek: Op weg naar wijsheid.

Details

Date:
5 October
Time:
07:48 - 08:03
Series:
Cost:
Free
Event Category:

Venue

Stevenskerk Nijmegen
Stevenskerkhof 64
Nijmegen, Gelderland Nijmegen Nederland
+ Google Map
View Venue Website