Eigenwijze Mariken Maandag: Nijmegenprent cadeau

Intermedi-Art Kunstzaken verloot de Nijmegenprent 2012 onder deelnemers aan onze sponsorloop voor gratis openstelling van de Stevenskerk. De sponsorloop is maandag 18 juli 12.30u – Eigenwijze Mariken Maandag – en gaat over de eerste en laatste kilometer van de Walk of Wisdom. De prent van Marjoke Schulten (ter waarde van €650,-) verbeeldt Mariken als Valkenier. Op de afbeelding is ook de Valkhofkapel te zien, waar we tijdens de sponsorloop langskomen.

Eigenwijze Mariken Maandag is onderdeel van onze Zomerpelgrimage sponsorlopen. We vieren onze eerste verjaardag en 750 pelgrims door iets terug te doen voor het landschap. De Stevenskerk is het begin- en eindpunt van onze route en met de sponsorloop zeggen we dank je wel voor de gastvrijheid. Meer weten? Kijk hier. 

De kleurrijke prenten van Marjoke Schulten verbeelden ontmoetingen tussen mensen en dieren. Allemaal met hun eigen dromen en verlangens. Ze hebben een blijmoedige uitstraling, maar die eerste indruk is niet volledig. De personages streven naar een bepaald doel dat niet haalbaar is of een illusie blijkt. In haar Nijmegenprent combineert ze een meisje van de stad – Mariken van Nieumeghen als valkenier – met de dubbele adelaar uit het wapen van Nijmegen. Rechtsonder in de compositie de Nicolaaskapel, aan de voet van de stad.

Theo van Stiphout, Intermedi-Art Kunstzaken