De Walk of Wisdom vanuit een pipowagen en met een arrangement

,

De Walk of Wisdom vanuit een pipowagen

We hebben twee verslagen binnen gekregen van aparte wijzen van pelgrimeren: Wilco en Janneke Kruijswijk-Terlouw liepen de Walk of Wisdom vanuit een pipowagen in Gassel bij Grave. Jos van der Donk liet zich elke dag ophalen door een B&B in Horssen (bij Afferden).

Walk of Wisdom vanuit een pipowagen.

Voor het wandelen van de Walk of Wisdom route hebben wij een pipowagen als uitvalsbasis gebruikt. Toen we wilden gaan wandelen was het erg slecht weer en we wilden per dag besluiten of we op pad zouden gaan. Op natuurkampeerplaats Uit en Thuis te Gassel vonden we een gastvrij thuis die qua sfeer naadloos aansluit bij de Walk of Wisdom.

We vonden daar een heerlijke rustige plek om ’s avonds naar terug te keren en in de knusse wagen te koken en van de avond te genieten; lezen, een dutje in de hangmat, of gewoon voor je uit staren. Op de natuurkampeerplaats heerst een prettige sfeer, de tuin is prachtig en we zijn warm ontvangen voor Coen en Ceciel. En niet te vergeten: hoe lekker is het om ’s ochtends te ontbijten met verse eitjes! Elke ochtend gingen wij met de auto naar ons startpunt (bij een bushalte), liepen een etappe en gingen met de bus weer terug. Wij hebben zo een fantastische week gehad!

Wilco en Janneke (pelgrim 652 en 653)

Walk of Wisdom met een arrangement

Afgelopen week heb ik de walk of wisdom gelopen, van zaterdag 23 juli t/m donderdag 28 juli. Geweldige tocht ik heb er erg van genoten. Ik heb gebruik gemaakt van een bijzonder arrangement.Donderdag de 23ste heb ik mij gemeld bij B&B Veltzigt in Horssen. Vandaaruit werd ik naar de Stevenskerk gebracht door de Gastvrouw El den Teurling. Daar gestart en \\\’s avonds vanuit de duivelsberg na een telefoontje opgehaald. \\\’s avonds genoten van een heerlijke 3-gangenmaaltijd en vervolgens lekker mijn bedje in. De dag erop na het ontbijt weer naar de Duivelsberg gereden.

Tocht vervolgd en laat op de middag bij de Sint Jansberg wederom opgehaald. Zo heb ik 6 dagen met vrijwel geen bepakking en zonder veel zaken t hoeven regelen een fijne tocht kunnen maken. Ik begrijp dat dit natuurlijk niet voor iedereen aantrekkelijk klinkt. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn, die het niets vinden. Maar als welkome mogelijkheid voor een eigentijdse pelgrimage wilde ik dit toch met jullie delen en misschien kunnen jullie hier iets mee.
Ik wens jullie alle goeds en ik zal mijn enthousiasme over de Walk of Wisdom verder uitdragen.
Met vriendelijke groet Jos van der Donk (pelgrim 696)