Eerste teams sponsorlopen melden zich

Oortjeshekken en Groen Links voor de Vogelatlas

De eerste teams melden zich voor onze sponsorlopen voor natuur en landschap deze zomer. Team Oortjeshekken en team Groen Links Nijmegen lopen op 10 september voor een lievelingsvogel uit de Vogelatlas van Sovon Vogelonderzoek. De Thomashuizen Elst en Molenhoek gaan lopen voor een nieuwe voetgangersbrug in natuurgebied de Duivelsberg.

Team Oortjeshekken loopt voor de huismus. De mus staat op de ‘rode lijst’ van soorten waar het niet goed mee gaat in Nederland. Team Groen Links Nijmegen loopt voor de Groene Specht. Sovon Vogelonderzoek zelf loopt met een team voor de Boerenzwaluw. Als een team tenminste €100,- bij elkaar loopt, wordt de naam van het team gepubliceerd bij de bewuste vogel in de Atlas.

De Vogelatlas speelt een belangrijke rol in het monitoren van de vogelstand in Nederland. We willen als Walk of Wisdom de publicatie ervan helpen bekostigen. Andere sponsorlopen op de route zijn voor de Stevenskerk (18 juli) en een nieuwe voetgangersbrug in Beek (27 augustus). De Thomashuizen Elst en Molenhoek hebben zich net voor deze brug aangemeld.

Ook meedoen aan een van de sponsorlopen op de Walk of Wisdom? Je kunt ook alleen sponsoren. Kijk op https://walkofwisdom.org/zomerpelgrimage.html

Foto : copyright Harvey van Diek, Sovon.