Eerste proeven van icoon en pelgrimsveter

Pelgrim aan ketting

Pelgrim aan kettingDe eerste proeven van ons icoon en de pelgrimsveter zijn binnen.

Het icoon Pelgrim is ontworpen door het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas. Het draagt uit dat alle mensen zaailing van de aarde zijn met ieder een eigen, unieke kiemkracht. De kunstenaars noemen het icoon zelf een `plantje` of engel en het is de beschermheilige van onze route. 

Hier een foto van een uitvoering van 66 millimeter in staal, hangend aan een leren veter. Deze veter is een model voor het bedelbandje dat pelgrims samen met het icoon bij hun startpakket krijgen. Aan de veter kun je gedurende je walk of wisdom ook andere speldjes, knopen of lintjes hangen en zo hopen we dat deze `pelgrimsketting’ uitgroeit tot een betekenisvolle herinnering.

De aandachtige kijker ziet trouwens dat het hoofdje van de beschermengel en de benen wat verbogen zijn ten opzichte van het sjabloon dat je op deze site ziet. Tja, dat soort dingen gebeuren nu eenmaal bij het lopen en sjouwen met een zware tas. Ongeschonden door de wereld komt niemand!

Tot slot: over beide proeven zijn we nog niet helemaal tevreden. De volgende versies publiceren we vast weer op onze site of facebookpagina.