Eerste inschrijfadres in het buitenland: België

Laat vriendschap helen wat grenzen delen - Walk of Wisdom berg en dal
“Laat vriendschap helen wat grenzen delen”. Grenspaal, Walk of Wisdom, Berg en Dal.

Sinds kort kunnen pelgrims uit België zich zonder portokosten inschrijven voor de Walk of Wisdom Nederland bij het infopunt van het Compostella genootschap in Mechelen. Wanneer ze zich via de Nederlandse website inschrijven, hoeven ze alleen het Nederlandse porto-tarief te betalen en niet langer het dure internationale. De Belgische pelgrimcollega’s doen het startpakket dan op de bus!

We zijn blij met deze uitbreiding: we vinden het belangrijk dat de tocht ook toegankelijk is voor mensen met bescheiden financiële middelen. Dankzij het Vlaamse Compostella genootschap is de financiële drempel om de Walk of Wisdom Nederland te gaan lopen nu een stuk lager.

Het aantal pelgrims uit België neemt de laatste tijd gestaag toe. Ze komen uitsluitend uit Vlaanderen, wat mogelijk komt door de talen van ons startpakket: Nederlands of Engels. We hopen dat een paar van de Vlaamse pelgrims enthousiast wordt van het idee achter de tocht. Wie weet komt daar ooit een Walk of Wisdom België uit voort.

Het is onze ambitie de komende jaren in drie andere landen in Europa een route te beginnen zoals onze eigen Walk of Wisdom rondom Nijmegen. We kunnen dat niet zelf doen: we willen als vrijwilligersorganisatie klein blijven en missen eenvoudigweg de lokale kennis om zoiets elders goed te doen. Dromen kunnen we wel: een ronde van 125 tot 150 kilometer door een mooi gebied dat toeristich nog niet is uitgemolken. In België liefst een ronde die de taalgrens overschrijdt als gebaar van verbroedering!

Adres infopunt Mechelen: Frederik de Merodestraat 18, Mechelen. Open op zaterdag van 11.00u tot 16.00u. Meer.

Foto grenspaal “Laat vriendschap helen wat grenzen delen”, door Gerda (pelgrim 2460). Meer.