Eerste bijdrage Pelgrimsboek klaar

De eerste bijdrage voor het hedendaags getijden-en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven is binnen.

Het pelgrimsboek wordt het hart van de Walk of Wisdom en bestaat uit bijdragen van pelgrims die aan de hand van een persoonlijke ervaring iets vertellen over hun levensbeschouwing. De bijdragen worden afgewisseld door miniaturen (mini- schilderingen) en verbeeldingen van levende kunstenaars rond universele thema’s. 

Voor het allereerste pelgrimsboek werkt de Walk of Wisdom samen met Intermedi-art Kunstzaken die over deze uitgave het beheer voert. Voor dit eerste boek worden bekende en inspirerende Nederlanders gevraagd die zich op een eigen manier herkennen in de kernwaarden van de Walk of Wisdom. Alle bijdragen worden de hele maand augustus 2015 tentoon gesteld in de Stevenskerk van Nijmegen. Dat wordt dan ook meteen de officiële opening van de Walk of Wisdom: de bekende Nederlanders worden de symbolische `voorlopers` van de nieuwe pelgrimsroute. 

Voor de eerste bijdrage heeft Herman Wijffels getekend. Daarin vertelt de oud topman van de Rabobank van een sterke jeugdervaring toen hij als kleine jongen in de natuur op eens het inzicht kreeg dat de mens in een ´veld van mogelijkheden´ leeft. Uit die mogelijkheden is sinds het ontstaan van het heelal de aarde, de natuur en ook de mens voort gekomen. Wat er in dat veld van mogelijkheden kan ontstaan, is afhankelijk van het moment en de situatie en het mooie is volgens Wijffels dat we aan het versterken van die mogelijkheden kunnen bijdragen: we zijn als mensen mede vormgever van de vormen van de toekomst. 

Meer over het pelgrimsboek Seizoenen van het Leven