De 6 daagse: Walk of Wisdom – verslag van een pelgrim

DSC_9179.JPG

DSC_9179.JPG

Mooi, doorvoeld verslag van een ‘walk of wisdom’ door Gerrie Kusters-Botden 

De 6 daagse: Walk of Wisdom

Mijn belevingen tijdens de 6 daagse?

Hoewel ik de omgeving grotendeels dacht te kennen, waren er verrassende wegen en paden, welke ik nog nooit bewandeld had. Ik ontmoette veel aardige mensen, het leek wel of iedereen interesse had in deze pelgrimstocht.

Bijzondere mensen:

Zij, die tijdens een koffiestop hun levensverhaal vertelden…… Een dame, die een mueslireep aanbood tijdens het zoeken naar de juiste weg…. Een naakte man op een fiets….Twee hoveniers met gereedschap op hun rug, wandelend en in het voorbijgaan interactie en humor…….Een zangeres en pianist die zich voorbereiden voor een bruiloft, zij zong adembenemend en zijn begeleiding klonk fantastisch in het monumentaal kapelletje in Hernen……

De klokken werden daar zoals ook in heel Nederland om 12 uur geluid…… De Oversteek, welke ik vertraagd liep en veel indruk op mij maakte, een intens triest en tegelijkertijd mooi gevoel…….De rust en innerlijke vrijheid welke ik meerdere malen tijdens deze tocht mocht voelen…… De weg kwijt raken, niet erg, nog meer moois te zien…….Zonneschijn van binnen en van buiten….. De lapjesboom waar ik ook gebruik van heb gemaakt…… In de regen genieten van de vage beelden, nog meer stiltes en soppende voeten….Geluiden van vogels, grote en kleine dieren…… De twee laatste dagen zonder stop gelopen, vanwege de regen en omdat er nergens geen café of restaurant te vinden was om te rusten of wat te drinken…….

Geen telefoontjes, apps, mailtjes.

In mijn veilige thuishaven tot rust komen en elke dag met dankbaarheid en vreugde om 6 uur opstaan om na het ontbijt deze prachtige tochten te mogen maken.

Een dikke aanrader, een mooie ervaring, dank jullie wel!

Gerrie Kusters-Botden

 

Foto: Bart Kouwenberg