Een ‘klanktapijt’ voor de eerste pelgrims door Zwaan de Vries

Zwaan-de-Vries.jpg

Zwaan-de-Vries.jpg

De afgelopen drie maanden hebben we nauw samen gewerkt met stemcoach Zwaan de Vries. Haar idee om in de Stevenskerk een ‘klanktapijt’ te realiseren, krijgt steeds duidelijker vorm. Zwaan de Vries propageert het ‘luisterend zingen’: zingen in contact met je zelf én je omgeving. Al zingend of gorgelend of grommend ontdek je wat er onder de oppervlakte in je leeft en ga je met de mensen en de ruimte om je heen op pad om die gevoelens te verkennen en tot uitdrukking te brengen.

De opening van de Walk of Wisdom op 21 juni wordt voor haar een eerste oefening van deze vorm van zingen in de door haar geliefde Stevenskerk. Ze houdt het deze keer braaf: de zangers onder haar begeleiding improviseren ten dienste van de opening en het pelgrimslied dat hiervoor geschreven is. Het klanktapijt wordt een rode loper voor de pelgrims die we tijdens de opening uitzwaaien. Na de opening wil ze een vervolg organiseren met meer ruimte voor avontuur en drama.

Haar ‘brave’ versie klinkt intussen al vaak wonderlijk mooi. Tijdens repetities in de Stevenskerk krijgen we veel positief commentaar en staan bezoekers vaak bewonderend te luisteren hoe de zangers door de ruimte lopen en hun lange tonen de gewelven van het monumentale gebouw insturen. Benieuwd hoe de ‘brave’ versie klinkt? Kom luisteren tijdens de openingsceremonie op 21 juni of kom stiekem langs tijdens de repetities op 13 en 20 juni in de Stevenskerk om 10.30u.