Een geweldige combinatie: eerst lopen en dan rust in dezelfde reis (pelgrim Fleur Feij over haar tocht)

, ,

Mijn Walk of Wisdom liep anders dan verwacht. Gelukkig maar zou ik haast zeggen.

In de snijdende kou van de woensdag kreeg ik spontaan flink last van mijn kuitspier. Dagenlang uren wandelen zonder (behalve ’s avonds) een plek om even warm te zitten en de spieren te ontspannen (en vast nog wat andere factoren) eiste zijn tol op mijn dag 5.

Ik wist met behulp van Lunchroom Bij Moeders in Grave een fysiotherapeut te vinden (nadat ik er drie had gebeld die geen plek hadden) en ik kreeg nog een gratis lift van een van de medewerkers ook. Superlief.

Op de route van de Walk of Wisdom

Ik voelde eigenlijk meteen dat ik niet ging doorlopen. Met pijn en op karakter lopen was niet mijn bedoeling. De fysio adviseerde hetzelfde. Gelukkig was ik er snel bij, dus het was geen ernstige blessure, maar overbelasting van mijn grote kuitspier. En langer doorlopen zou een langer herstel betekenen.

Ik bestelde een taxi naar mijn slaapplek voor die avond (De Veroovering in Ravenstein, aanrader!!) en daar viel alles samen. De rust van de plek, de goede zorgen van Nathalie, een goed gevulde boekenkast, een heerlijk bed en dito ontbijt.

Ik dacht: ik wil hier wel even blijven en gelukkig kon dat. Ik plakte er twee nachtjes aan vast en kwam helemaal tot rust. Mijn lijf ontspande weer en ik had tijd om alle indrukken te verwerken voordat ik weer naar huis zou gaan. En geweldige combinatie: eerst lopen en dan rust in dezelfde reis.

Fleur Feij

Mijn Walk of Wisdom was een bijzondere. Net zoals die van jullie dat ook zal zijn. Ik was verrast door alle lieve mensen die ik onderweg tegenkwam. Nauwelijks (collega-)wandelaars trouwens, maar supergastvrije horecaondernemers (ondanks alle maatregelen), fijn verblijf in De Elegast in Ubbergen, lieve Vrienden op de Fiets in De Horst, Mook en Overasselt en als laatste dus het superfijn verblijf in het Tuinhuis van De Veroovering coaching bij loopbaan en levensvragen in Ravenstein.

Bedankt voor mooie route en de bijzondere verrassing in het Mariakapelletje.

Tekst en foto’s: Fleur Feij