Een bijzondere vertrekceremonie

Elke vertrekceremonie van de Walk of Wisdom in de Valkhofkapel, ofwel Nicolaaskapel is bijzonder. Iedere pelgrim heeft een andere intentie om te vertrekken en om dat met elkaar te delen maakt het tot een speciaal, intiem moment. Geen ceremonie is dezelfde: ander weer, ander seizoen, de muzikant die de toon van de bijeenkomst kleurt, vaak met prachtig zelfgemaakte teksten. Elke keer ga ik weer met een blij gevoel naar huis.

De afgelopen vertrekceremonie was wel heel bijzonder. Birgit en ik begeleidden die dag de ceremonie en toen we de zware deuren van de Valhofkapel openzwaaiden, zagen we tot onze verrassing dat de binnencirkel was afgedekt met donkerrood fluwelen gordijnen.

Je kent het vast ook wel als je iets niet verwacht: je hersenen gaan op eens heel hard werken – waar moeten we nu gaan zitten, mensen komen er zo aan, hoe doen we dat. We liepen door de omgang van de kapel en gelukkig: daar was een opening. Hee, wat is dit.. een rode loper… allemaal pakjes rond een bureau met een grote, statige rode zetel erachter. We waren in de huiskamer van Sinterklaas aangekomen, tot in detail ingericht. Eigenlijk vanzelfsprekend: in de Nicolaaskapel hoort Sinterklaas gewoon thuis natuurlijk.

Hij was er niet en wij konden in deze bijzondere huiskamer de ceremonie houden met Frank Drijvers als muzikant en Birgit Onna als ceremonievrouw.

Dankjewel voor de gastvrijheid Sinterklaas, het was mooi!

Manja

Meer weten over de Nicolaaskapel: link.
Meer weten over onze (gratis) vertrekceremonies: link – op tijd aanmelden, beperkt plaats ivm Corona!
Tip van Sinterklaas: koop een startpakket als surprise.

Foto boven: Jan Alers. Andere foto’s: Birgit van Onna