€365,- voor Stevenskerk

Steveniersbijdrage Walk of Wisdom

Met plezier en trots hebben we €365,- overgemaakt aan de Stevenskerk, ons begin- en eindpunt. Hiermee verzorgen we voor één dag in het jaar het lopend onderhoud van de kerk, die als spirituele huiskamer van Nijmegen geldt en het monumentale hart van de stad.

Het geld hebben we gespaard via de landschapsbijdrage: voor elke pelgrim die zich inschrijft, houden we €1,- apart om te investeren in de cultuur en natuur aan de route. Eerder maakten we geld over aan stichting Bijendichterbij, die zich inzet voor bloemrijke bermen die vrij zijn van zwerfafval.

Ons begin- en eindpunt mag natuurlijk niet ontbreken en krijgt daarom een extra ‘vette’ bijdrage. Dat verdienen ze. De Stevenskerk verleent ons kosteloos gastvrijheid en verbindt de Walk of Wisdom met de cultuurhistorie van Nijmegen. De kerk wordt opengehouden door een trouw schare vrijwilligers en is gratis toegankelijk voor iedereen die de hectiek van de stad even wil ontvluchten.

We vinden eigenlijk dat iedere organisatie in Nijmegen die het kan betalen één zo’n onderhoudsdag voor rekening zou moeten nemen. We zijn trots dat we hiertoe dankzij alle pelgrims behoren. Leuk detail: de Walk of Wisdom onderhoudt 21 juni, de dag van onze verjaardag (2015).