Dolly Verhoeven

Dolly-Verhoeven.jpg

Dolly-Verhoeven.jpg

Dolly Verhoeven, hoogleraar geschiedenis aan de Radboud Universiteit, heeft een pagina geschreven voor ons pelgrimsgetijdenboek en is daarmee symbolisch voorloper geworden van de Walk of Wisdom. 

Dolly Verhoeven is bijzonder hoogleraar Nijmeegse geschiedenis en sinds 1 november 2014 de eerste hoogleraar Gelderse geschiedenis. Ze verzorgde onder meer de eindredactie van de Canon van Nijmegen (2009) en Het Valkhof, 2000 jaar geschiedenis (2014). Ook was ze initiatiefnemer van de jaarlijkse 24 uur van de Nijmeegse Geschiedenis

De Walk of Wisdom is een ´pelgrimsroute zonder geschiedenis´: de route wordt pas in de zomer van 2015 geopend. Het lijkt dan ook een aparte keuze een prominente historica te vragen een pagina te schrijven en voorloper te worden. Toch is onze keuze niet zo vreemd. De Walk of Wisdom is niet geworteld in een religieuze traditie, maar draait om de `wijsheid van het leven`. Tot die bron heeft iedereen toegang die bereid is na te denken over het leven. Het perspectief van een historicus kan daarbij tot interessante inzichten leiden. 

Recente publicatie: Werken met Gevoel. Geschiedenis van het beroep haptotherapeut in Nederland. (2013)