Doe mee met onze nieuwe reeks stiltewandelingen

Zondag 4 februari start weer onze reeks van 10 stiltewandelingen ‘De Walk of Wisdom in een jaar rond‘. Loop je mee? Je kunt inschrijven voor de hele reeks, maar ook voor een losse wandeling. De opbrengst gaat naar een nieuw rustbankje aan de route.

Loop in stilte gedurende een jaar in tien étappes de hele Walk of Wisdom rond. In een kleine groep, elke eerste zondag van de maand. Samen met maximaal 20 anderen wandel je onder begeleiding van twee hartelijke vrijwilligers over de prachtige route. In de pauze is er gelegenheid tot uitwisseling. De vrijwilligers kiezen een paar teksten die ze voorlezen ter bezinning.

De afstand van de stiltewandelingen is +- 16 kilometer met één uitschieter van 23 kilometer. De wandelingen kunnen best pittig zijn met hoogteverschillen. Enige wandelervaring en basisconditie zijn dan ook aanbevolen.

Opbrengst en vertrekceremonie

De opbrengst van de wandelingen gaat naar het landschap van de Walk of Wisdom. Zo betalen we met het geld van de vorige reeks een zitbankje bij het Geldersch Landschap.

We beginnen de reeks wandelingen met een gezamenlijke vertrekceremonie. Onder begeleiding van muziek heb je de gelegenheid om een intentie uit te spreken voor je tocht. Dit doen we in de meer dan 1.000 jaar oude Nicolaaskapel in de Valkhofkapel. Verzamelen: bij het beeld van Mariken van Nimweghen op de Grote Markt Nijmegen.

Details inschrijving

Laantje Wijchen

– De wandelingen zijn op elke eerste zondag van de maand.
– Starttijd: tussen 10.00u en 11.00u, afhankelijk van étappe. Een week van tevoren mailen we je de info.
– Verzamelen op Nijmegen centraal bij trein/bus.
Let op: Eerste étappe verzamelen we om 09.45u op de Grote Markt van Nijmegen bij het beeld van Mariken voor vertrekceremonie met muziek.

Kosten

– Deelname aan de hele reeks is €50,-. Deelnemers krijgen daarnaast een startpakket voor gereduceerd tarief van €15,- (i.p.v. €33,-). Porto: €4,45.
– Totaal: €69,45 (donatie+startpakket+porto)
– Al een startpakket? Dan is het €50,-. Klik hier voor aanmelding voor de hele reeks
– De bijdrage voor een losse stiltewandeling is €10,-.

Vragen? Mail Vivian op [email protected].
Foto’s : Marja Hakkoer.

Alle data op een rij

 DatumEtappe
14-2-2023Nijmegen – Beek Ubbergen
23-3-2023Beek Ubbergen – Kranenburg
37-4-2023Kranenburg – Plasmolen
45-5-2023Plasmolen – Malden
52-6-2023Malden – Nederasselt
67-7-2023Nederasselt – Ravenstein
74-8-2023Ravenstein – Wijchen
81-9-2023Wijchen – Afferden
96-10-2023Afferden – Beuningen
103-11-2023Beuningen – Nijmegen

Over de begeleiding

Hans Peerden en Olga Bakers begeleiden een aantal van de wandelingen. Hans was initiatiefnemer van de reeks, waarmee we nu alweer voor de zesde keer de hele Walk of Wisdom lopen in een groep. Hij loopt de meeste van de wandelingen mee. Lees een interview met hem toen hij afscheid nam als bestuurslid: Meer dan eigen wijsheid alleen.

Olga is al jaren vrijwilliger bij de Walk of Wisdom en houdt o.a. de overnachtingenlijst bij. Haar motto voor de stiltewandelingen: “Gun het jezelf: in stilte onderweg.” Olga liep al twee keer de Walk of Wisdom als pelgrim, ze schreef een verslag in het Frans: ‘Mon balade de sagesse’. Of lees haar verslag n.a.v. haar 70e verjaardag“Wat een feest om op deze manier mijn 70e verjaardag te vieren.”

Lees hier een verslag van begeleider Gert Bos van eerdere stiltewandeling: link.

Meer over de reeks of aanmelden

Kijk hier om je aan te melden of voor meer informatie.

“Voor mij is in stilte wandelen een goede manier om bewust te merken, wat er in de omgeving om mij heen te zien, horen en voelen is. En die omgeving zijn ook de mensen of de bomen, de planten, het landschap, het jaargetijde. De stilte maakt het voor mij toegankelijk om te voelen wat het leven waardevol en mooi maakt.”
Hans Peerden.

.