De zomer inzaaien!

landelijke zaaidag
landelijke zaaidag

Samen met Bijen Dichterbij en Ontfermberm zaaien we vrijdag 22 april om 10.30u de zomer in bij Oortjeshekken. Het is die vrijdag ‘Dag van de Aarde’ en op een stukje berm van onze route zaaien we zomerbloeiers voor bijen en vlinders. Een leuk voorschot op onze Zomerpelgrimage sponsorloop voor het landschap. Voor bloemenzaad en harkjes wordt gezorgd. Deelnemers krijgen een zakje zaad mee naar huis om verder te zaaien. We verzamelen om 10.30u (waar?). 

Stichting Bijen Dichterbij is een initiatief van vijf imkers die zich inzetten voor een bloeiende Ooijpolder en Duffelt. Zij inspireren, adviseren en informeren door middel van publieksacties en het beheer van een educatieve bijenstal. Tijdens de Zomerpelgrimage kun je lopen voor een bijenboom die door deze imkers beheerd wordt. Meer informatie: www.bijendichterbij.nl

Ontfermberm – Feldrain als Blumenhain is een grensoverschrijdend Nederlands-Duits initiatief van mensen die hun directe leefomgeving opruimen, mooier inrichten en bloeiend maken. Iedereen kan een berm adopteren. https://www.facebook.com/Ontfermberm-Feldrain-als-Blumenhain-1547143642250414/?fref=ts. Voor de locaties zie deze speciale Ontfermberm kaart:  https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zVOePzi3sGyI.ks4kn7aqKzaM. Het initiatief gaat deze vrijdag ook inzaaien in Niel en Keeken.

Meer over de Zomerpelgrimage.