‘De Walk of Wisdom is een liefdevol bedje’ (Over de bijzondere Verhalenmiddag in het klooster)

, ,

Waar staat de Walk of Wisdom voor? ‘Verbinding met de natuur, met jezelf, met de mensen onderweg’, ‘Reddingsboei’, ‘Een soort liefdevol bedje. De gemarkeerde route is er, daarbinnen doe je het zoals jij het wil’, ‘Bezinning’, ‘Vrijheid om te lopen en te gaan en te kijken wat er gebeurt’, ‘Verwondering’. En ‘het is anders dan een gewone wandeling, omdat er meer aan vast zit. Je bent pelgrim.’

Er kwamen bijzondere antwoorden op de vraag die pionier Damiaan Messing stelde aan het begin van de Verhalen- en inspiratiemiddag op zaterdag 27 oktober in het oude kapucijnenklooster bij Grave. Zo’n zestien pelgrims die de Walk of Wisdom gelopen hebben, kwamen daar bij elkaar om verhalen te delen. Wat een mooie, warme en ontspannen sfeer.

Er was prachtige muziek van minstreel en schrijver van ons pelgrimslied Mark Schilders. De pelgrims vertelden elkaar over hun ervaringen tijdens een wandeling in de kloostertuin onder leiding van Jan Alers. Ze gaven er vorm aan in een creatieve workshop met Jacinta Kogelman of schreven erover in een schrijfworkshop met Lucy Holl.

Het was de tweede Verhalenmiddag van de Walk of Wisdom. Volgend jaar komt er weer één voor pelgrims die naar verdieping zoeken. De setting, het oude klooster waar ook zovele pelgrims overnachten, paste helemaal bij de dag.

Foto’s: Jan Alers en Lucy Holl