Verslag van onze 13.538e pelgrim: Wendy Hermsen

pelgrim Wendy Hermsen

Nijmegen – Kranenburg

Dag 1 heb ik van Nijmegen naar Kranenburg gelopen. Het was 32 km. Wat een mooie route was dit. In de ooipolder heb ik een hertje gezien en twee hazen renden achter elkaar. De vogels floten er lustig op los. Wat een stilte was er om me heen. Dat was ook één van de redenen dat ik op maandagochtend ben gestart. Dan is het rustiger als in de weekenden. Heerlijk om je hoofd bij leeg te maken.

Op sommige stukken was het erg modderig en moest je goed uitkijken om niet uit te glijden. Er zaten vandaag ook pittige stukken tussen met hier en daar wat klimmetjes. Zeker rondom de Duivelsberg, maar het was de moeite waard. Het was zo mooi! In Duitsland bij ‘den Elsen’ in Kranenburg was mijn eerste overnachtingsplaats.

Ik werd hier heel hartelijk ontvangen door de gastheer en hij heeft heerlijk voor me gekookt.

pelgrim Wendy Hermsen

Kranenburg – Overasselt

Dag 2 was voor mij van Kranenburg naar Overasselt. Volgens het boekje zou het 34 km zijn, volgens mijn GPS heb ik 42 km gelopen. Het Reichswald was erg mooi en heuvelachtig. Ik heb echt genoten van de afwisselende omgeving. Dan weer bos, dan weer heide, langs het water en beekjes. heel divers.

Bij jachtslot Mookerheide helaas verkeerd gelopen, maar nog steeds erg mooi. Geëindigd bij het Bakhuisje in Overasselt op de hatertse en overasseltse vennen. Wat een mooi gebied. Ik heb hier ook de zonsondergang gezien en een foto van gemaakt. Wederom een heel hartelijk ontvangst bij mijn overnachtingsplek. Wat een bijzondere locatie is dit!

pelgrim Wendy Hermsen

Overasselt – Wijchen

Dag 3 liep voor mij van Overasselt naar Wijchen. Was 35 km. Onderweg de bijzondere lapjesboom gezien en daar bij stil gestaan. Het bijzondere kapelletje met het logboek van en voor de mensen die de Walk of Wisdom lopen met hele bijzondere verhalen erin. Het mooie Grave en Ravenstein. Twee hele bijzondere plaatsen met oude straatjes en erg gezellig. Aangezien het mooi weer was hier op een terrasje gezeten en genoten van de zon!

Daarna naar het Emmausklooster in Velp waar ik ook de kapel heb bezichtigd. Bijzondere locatie met de stilte om je heen. Tijd voor bezinning! Uiteindelijk in Wijchen hartelijk ontvangen door de gastheer. Hele mooie gesprekken met hem gehad over van alles en nog wat.

Grave

Wijchen – Afferden

Dag 4 verliep voor mij van Wijchen naar Afferden. Aangezien het voor mij een klein eindje was van 21 km, heb ik hier zelf nog een route aan vast geknoopt waardoor ik in totaal 34 km heb gewandeld. Ook weer een zeer mooie omgeving met het mooie kasteel en mooie kasteeltuin. De bomen die mooi in bloei stonden.

Ik heb de kruisweg gelopen die eindigde bij een mooie kapel. Heel bijzonder! Uiteindelijk bij mijn gastgezin in Afferden aangekomen alwaar ik hartelijk werd ontvangen. Veel gepraat met de gastheer en gastvrouw. Bijzondere mensen!

Afferden – Nijmegen

Dag 5 verliep voor mij van Afferden terug naar Nijmegen. Een route van 26 km. Helaas was het klompenpad langs het water grotendeels niet begaanbaar vanwege het hoge water. Dan maar over de dijk. Het bijzondere smalle paadje met de bomen die in bloei stonden was echt het toppunt van de dag. Zo bijzonder.

De aankomst in Nijmegen voelde voor mij, gek genoeg, niet prettig aan. Ik heb de hele week in volkomen rust en stilte gewandeld. Erg mooie mensen ontmoet en bijzondere gesprekken gevoerd, maar daarna weer alleen gewandeld in rust en stilte. Genietend om mij heen kijkend. Terug richting Nijmegen veel geluid, schreeuwende jeugd en veel verkeer. Allemaal logisch, maar ik was meteen weer terug op aarde, om zo maar eens te zeggen.

pelgrim Wendy Hermsen

Nu achteraf (2 weken later) verlang ik nog weleens terug naar de rust en stilte en de leegte in mijn hoofd die ik daar ervaren heb. Het was zo’n bijzondere tocht die ik nooit zal vergeten! Het is ook een begin voor mij om vaker dit soort tochten te maken en dan vooral de wandelingen in de natuur.

Het was een super mooie ervaring en ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen met het maken en uitzetten van deze tocht!

Wendy Hermsen uit Mill
(pelgrim 13.538)

Waalstranden-Walk-of-Wisdom