‘De enorme diversiteit van de tocht blijft me bij’ (Marina Ceelen, pelgrim 244)

pelgrim met veter

Pelgrim Marina Ceelen over haar Walk of Wisdom

Dit jaar heb ik de Walk of Wisdom compleet uitgelopen in zeven etappes, gedurende de dagen 8 t/m 12 en 15 en 17 augustus. Mijn nummer is 244, maar ik begreep dat het wandelaarsgetal nu al boven de 800 bedraagt. Een leuk, kleurig en vrolijk idee, al die vogelringetjes van de verschillende gemeenten aan de veter.

Ik vond de tocht een heel bijzondere ervaring. Wat mij vooral bijgebleven is de enorme diversiteit van de omgeving van Nijmegen.

Ik heb prachtig natuurschoon gezien, gekleurde heidevelden met schapen, stille vennetjes, metershoge maisvelden, torenhoge bomen, kronkelige bospaadjes, mooie vergezichten. Ik werd er stil van en voelde me soms compleet overweldigd.

De tocht is prima aangegeven en de routebeschrijvingen en kaarten in het boekje zijn duidelijk. Deze wandelingen ga ik zeker vaker doen. Ik maak ook veel reclame onder mijn vrienden en kennissen en op facebook.

Hierbij een foto die wil ik graag delen. Ik heb deze gemaakt tijdens de eerste etappe toen ik de historische begraafplaats in Beek bezocht.