Dagbesteding Andere Koek Wijchen helpt bij inpakken startpakketten

Dagbesteding stichting Andere Koek gaat ons helpen. Jaarlijks versturen we bijna 3.000 startpakketten naar nieuwe pelgrims. Een hele klus! Onze co-coördinator Manja Bente is dan ook blij met deze hartelijke hulptroepen uit Wijchen. Een verslag vanuit het ‘hoofdkwartier’ van de Walk of Wisdom.

Op het pelgrimsbureau van Walk of Wisdom is altijd heel wat te doen. Elk jaar worden 2.500 tot 3.000 startpakketten verstuurd naar nieuwe pelgrims. Al die startpakketten moeten worden klaargemaakt en ingepakt: routegidsen met welkomstboekje, pelgrimsveters met inschrijfringetje, de speld met ons symbool, stempels op de enveloppen, etc. De veters moeten ook nog eerst worden geknipt en geknoopt van rollen kurk.  

Nadat alles is klaargemaakt en ingepakt, worden de startpakketten verstuurd door onze vrijwilligers van het pelgrimsbureau, die ook alle mails beantwoorden: Tineke, Salima en Anja. Onze super betrouwbare krachten.

Inpakken startpakketten Walk of Wisdom

Voor het inpakken en klaarmaken, hebben we een club vrijwilligers die thuiswerken of een keer in de maand samenkomen op ons ‘hoofdkwartier’ in Nijmegen. Vrijwilligers werken eraan of komen als ze er zin in hebben of tijd hebben. Het is geen verplichting en het samen klussen levert altijd hele gezellige ochtenden met elkaar.

Drukte op het pelgrimsbureau

Het gaat erg goed met de Walk of Wisdom. Dat betekent een continue stroom aan startpakketten en werk. Dat legde teveel druk op onze vrijwilligers – het moet wel leuk blijven. Daarom plaatste ik een oproepje in het Wijkkrantje Oost in Nijmegen om nieuwe mensen te zoeken.

Andere Koek

Ook zat ik te denken om eens een dagcentrum te benaderen voor mensen met een beperking om te vragen ons te helpen. Komt op eens een appje van Anita Lamers van dagbesteding stichting “Andere koek”. Ze had de Walk of Wisdom gelopen en was daar heel enthousiast over. Ze dacht: dit is precies iets voor onze deelnemers! Aansprekend materiaal om in te pakken. 

Samen met Tineke van ons pelgrimsbureau ging ik op verkenningstocht bij Andere Koek in Wijchen. We waren meteen enthousiast over de plek. Doordat ze niet verbonden zijn aan een grote instelling, kunnen ze gelijk handelen en zelf beslissen hoe ze het vorm willen geven. Omdat we bij de Walk of Wisdom ook voornamelijk met vrijwilligers werken, schiep dat al snel een band. 

Wat hun betreft, konden ze gelijk aan de slag. Nadat alle spullen waren aangekomen, hadden ze in één dag al 500 enveloppen ingepakt. Werkelijk turbo! 

Wat mooi dat er zulke synchroniciteit kan ontstaan… Bedankt Andere Koek, dat jullie er zijn en zo hartelijk meewerken!

We blijven nog steeds ook zelf klussen 

Bij de Walk of Wisdom blijven we nog steeds thuis en samenklussen. Vrijwilligers die thuis mindful ‘pelgrimsveters’ willen knippen en knopen zijn dan ook nog steeds van harte welkom. Ook vrijwilligers die meer van gezellig samen doen, houden zijn bij deze uitgenodigd. Die onderlinge verbinding van startpakketten klaar maken vinden we fijn. Samen  gezellig met een kopje koffie inpakken, voelt goed en maakt verbinding met de pelgrims die er later mee op pad gaan. 

Maar de druk is hierdoor van de ketel.

Meer over Andere koek

In hun bakkerij en ontmoetingsruimte biedt stichting Andere Koek in Wijchen dagbesteding en specialistische begeleiding op maat voor jong en oud. Het is een kleinschalige stichting met als doel persoonlijke begeleiding. En natuurlijk een gezellige dag hebben. Ook mensen zonder affiniteit voor bakken kan begeleiding geboden worden. 

Andere Koek doet allerlei leuke klusjes zoals inpakken van bonbons, stickers plakken op deksels en nog veel meer. Ze vinden het belangrijk dat deelnemers tijdens de dagbesteding een fijne sfeer ervaren zonder werkdruk. Ze halen het beste uit hun mensen en zorgen er samen voor dat ze met een goed gevoel naar huis gaan. 

Andere Koek werkt met allemaal vrijwilligers die de deelnemers in het dagcentrum begeleiden. Anita Lamers heeft dit dagcentrum opgezet. Ze had heel lang als ambtenaar bij de gemeente gewerkt, maar wilde iets anders. Koek bakken is haar passie, maar het delen met andere mensen maakte het voor haar compleet. Het centrum bestaat nu 5 jaar. 

Voor ons is het de bedoeling dat ze echt bij onze vrijwilligers gaan horen. Als het kan worden ze uitgenodigd op onze feestjes. De vorm zullen we nog even naar gaan zoeken, maar zoals het er nu uitziet zijn we heel erg blij met onze samenwerking met “Andere koek”.

Meer over Andere Koek in Wijchen: link.