Coaches en trainers ontdekken de Walk of Wisdom

Steeds meer trainers of wandelcoaches nemen contact op. Ze hebben vaak zelf gelopen als pelgrim, voelen zich aangesproken en willen dan bijvoorbeeld een begeleide tocht organiseren.

Dat verwelkomen we. We denken mee over overnachtingen en laten verder iedereen vrij. Het enige dat we belangrijk vinden is dat deelnemers ingeschreven worden met een startpakket. Zo draagt de training bij aan de route en het landschap (via onze landschapsbijdrage) en komen deelnemers in contact met ons gedachtegoed. Vrijheid en verbondenheid dus!

Go Camino! Vijfdaagse: 6 – 10 april

Elvira Rog van Go Camino! uit het Vlaamse Gent organiseert een vijfdaagse begeleide pelgrimstocht over de eerste etappes tot en met het pelgrimsklooster in Velp (NB). Hier overnacht je ook telkens op een eenpersoonskamer. Inclusief vier overnachtingen, ontbijt, een lunchpakketje, startpakket en transfer naar het klooster kost het €499,-.

Data: 6-10 april. Meer.

Het fysieke proces van het lange-afstand-lopen, de mentale rust, het buiten zijn, in verbinding met de wereld om je heen, al die prachtige en waardevolle ontmoetingen, het inzicht in wat echt belangrijk is en daardoor relativeren, de ongelooflijke kracht van je lichaam en geest vinden en daardoor balans, het heeft me zo ontzettend veel gebracht.

Bewandel je eigen pad, heb respect voor de natuur en je medemens,en geniet van het leven.

Ultreia, tot snel, Elvira.

Daily Pilgrim/Koan training Zesdaagse: 11 – 16 mei

Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer organiseren van 11 t/m 16 mei een zesdaagse pilot onder het motto ‘Word pelgrim voor een week en ontdek de kracht van eenvoud, ontmoeting, verdieping en avontuur‘. Ze overnachten steeds ergens anders op de route. Inclusief 5 overnachtingen, ontbijt, programma/begeleiding en startpakket hanteren ze een pilot tarief van €499,-.

Data pilot: 11 – 16 mei. Meer: link.

De Walk of Wisdom is niet zomaar een wandeltocht, maar vooral een reis naar binnen. We gaan op pad aan de hand van een thema of vraag en onderweg werken we met storytelling, kleine opdrachten, ervaringsgerichte oefeningen, stilte of juist een goed gesprek. We gaan naar onbekend terrein en van geijkte paden. Letterlijk en figuurlijk. Een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen in de ontmoeting met andere pelgrims.

Annemieke (Daily Pilgrim) en Jennecke (Koan training)

Koninklijke Visio – september

Instituut dat elk jaar loopt met mensen die een visuele beperking hebben door geboorte, ongeluk of ziekte. Ze zijn al drie jaar op pad geweest met zo’n tien cliënten en er lopen telkens een paar ‘buddies’ mee. (Geen open inschrijving).

Comenius wandeling – vier seizoenen

Van een hele andere orde is de ‘Comenius Wandeling’ van de Comenius Leiderschapsleergangen. De Leergangen zijn verbonden met de Universiteit Groningen en richten zich op “executives”, academici in hoge leidinggevende functies. Deze brengt men in contact met vooraanstaande wetenschappers, kunstenaars en musici, maar ook religieuzen. Sinds een jaar ook wandelend op de Walk of Wisdom, verspreid over vier seizoenen.

Startdata: maart (vol) en 3 september. Prijs op aanvraag en net als het programma van hoog niveau: meer.

Executiveprogramma gericht op wijs leiderschap, waarin positief en adaptief omgaan met het nieuwe en het onverwachte centraal staat. De Comenius Wandeling is een eigentijdse variant op de eeuwenoude thema’s pelgrimeren, ‘wandern’, zwerven, zoeken en dolen. Bewegen is daarvan de kern. Bewegen ontspant het lijf en schept ruimte in het hoofd. Ruimte voor nieuwe inzichten en voor nieuwe ambities. Lopen loutert, stimuleert tot ordenen en loslaten. Wandelen met Comenius is bovenal: bewegen naar wijsheid.

Individuele coaching

Lidia van Engeland

Wie alleen voor zich zelf begeleiding zoekt, adviseren we de laagdrempelige pelgrimcoaching van Lidia van Engeland of Ted van Rijt. Zij bieden twee gesprekken: een voordat je vertrekt en een na afloop. Doel van de gesprekken is naar boven halen wat je op dit moment het meeste bezighoudt en wat je daarmee kunt tijdens een tocht van 136 kilometer.

Meer. Kosten: €125,- + BTW

Coverfoto: trainers van pensioeninzicht (Stavoor) die recent samen donateur werden.