Burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep ambassadeur

Petere-de-Koning-burgemeester-Gennep.jpg

Petere-de-Koning-burgemeester-Gennep.jpg

Nieuwe steun in de rug voor de ontwikkeling van de Walk of Wisdom: de burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep hebben zich bereid verklaard ambassadeur te worden voor de Walk of Wisdom. 

Mevrouw Wobine Buijs-Glaudemans is burgemeester van Oss, waartoe de dorpen Ravenstein en Neerloon behoren ongeveer halverwege onze route. Ravenstein is een fraai oud vestingsstadje en Neerloon een klein kerkdorp aan de Maas. Ook het weidse Keent behoort tot de gemeente: een buurtschap middenin een natuurgebied waar o.a. het stilgevallen horloge van een neergestorte piloot herinnert aan het vliegveld dat hier lag in WOII.

Hans Verheijen is burgemeester van Wijchen. Onze route scheert aan de rand van de stad Wijchen en gaat verder door de dorpen Niftrik, Leur, Hernen en Bergharen die bij de gemeente horen. De ´Heerlijkheid´ Leur en Hernen zijn eeuwenoude cultuurkernen met o.a. een oud kasteel in Hernen dat in de 20e eeuw werd bewoond door A.A. Bredius. De wat zonderlinge Bredius was door zijn ouders voorbestemd als theoloog, maar werd liever boer en later iconen verzamelaar en kenner van het Orthodox Christendom.

Peter de Koning is burgemeester van Gennep, waartoe het kerkdorp Milsbeek en de Sint-Jansberg behoren op ongeveer 1/3 van de route. De Sint-Jansberg geldt als een van de mooiste bossen van Nederland, met een prachtige oude beukenkathedraal en meanderende beekjes. 

De drie burgemeesters hebben niet zoals onze andere ambassadeurs – ‘symbolische voorlopers’ – een pagina geschreven voor Seizoenen van het Leven, het hedendaags getijden- en pelgrimsboek waarmee we de route openen op 21 juni. Het boek was al af toen we ze benaderden. Desalniettemin zijn we blij met hun steun en hopen dat de route daarmee langzaamaan geworteld raakt in de regio. 

Burgemeester Wobine Glaudemans Buijs van Oss

Burgemeester Hans Verheijen WijchenPeter de Koning burgemeester Gennep

 

Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen (links). Burgemeester Peter de Koning van Gennep (rechts). 

Bovenaan: burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss